14:12 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Απεργία την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, έχουν προκηρύξει εργατικές ομοσπονδίες και σωματεία. Μετ’ εμποδίων οι μετακινήσεις με Μέσα Μεταφοράς. Στην απεργία συμμετέχουν και οι εκπαιδευτικοί.

Παραλύει η χώρα την Τρίτη καθώς απεργία έχουν προκηρύξει διάφορα ομοσπονδίες και σωματεία αντιδρώντας στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή

Μετ’ εμποδίων θα διεξάγονται οι μετακινήσεις στο Λεκανοπέδιο την Τρίτη καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς έχουν προκηρύξει απεργία ή στάσεις εργασίας.

Στην απεργία συμμετέχουν ακόμη η ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ, εκπαιδευτικοί και η ΠΝΟ.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου

Ακινητοποιημένα θα μείνουν όλο το 24ωρο, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ), λεωφορεία και τρόλεϊ καθώς απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι.

Στάσεις εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε μετρό και τραμ.

Το μετρό θα λειτουργεί από τις 9:00 το πρωί μέχρι και τις 21:00 το βράδυ.

Το τραμ θα λειτουργεί από τις 8:00 το πρωί μέχρι και τις 22:00 το βράδυ.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Στην 24ωρη απεργία θα συμμετάσχει και η ΠΝΟ. Έτσι, δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια από τις 6:00 το πρωί της Τρίτης έως στις 6:00 το πρωί της Τετάρτης.

Απεργούν και οι εκπαιδευτικοί

Στην 24ωρη απεργία της Τρίτης συμμετέχουν και οι εκπαιδευτικοί σύμφωνα με κοινή διακήρυξη των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών (ΔΟΕ- ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ). Κλειστά αναμένεται να μείνουν λοιπόν τα σχολεία την ίδια ημέρα, εφόσον οι εκπαιδευτικοί συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.

«Τα συνδικάτα της εκπαίδευσης απεργούν στις 24 Σεπτέμβρη 2019 κόντρα στο “μίνι συνδικαλιστικό” σχέδιο νόμου που φέρνει η κυβέρνηση και περιέχει δυσμενείς διατάξεις για τις συλλογικές συμβάσεις, την συνδικαλιστική εκπροσώπηση, τους μισθούς και τους όρους εργασίας χιλιάδων ανθρώπων», αναφέρει η κοινή διακήρυξη.

Καταλήγοντας, οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες καλούν «τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση».

Κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας

Σε συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, καλεί η ΑΔΕΔΥ η οποία εξάλλου έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία την Τρίτη για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.

Αγωνιστικό «ραντεβού» για τις 10:30 το πρωί, στα Προπύλαια, δίνει το ΠΑΜΕ που επίσης καλεί για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία.

Tags:
τρόλεϊ, λεωφορείο, λεωφορεία, τραμ, Μετρό, ΣΤΑΣΥ, ΗΣΑΠ, ηλεκτρικό τρένο, τρένο, μέσα μαζικής μεταφοράς, μέσα μεταφοράς, απεργία καθηγητών, απεργία, 24ωρη απεργία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK