16:27 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Η οικογένεια του Παύλου Μπακογιάννη ευχαρίστησε την Αττικό Μετρό, αλλά δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να αλλάξει όνομα ο σταθμός «Ευαγγελισμός» του μετρό.

Η οικογένεια του Παύλου Μπακογιάννη εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα που έχει προκληθεί μετά την απόφαση της Αττικό Μετρό να αλλάξει την ονομασία των σταθμών του μετρό «Ευαγγελισμός» και «Άγιος Δημήτριος».

Η εταιρεία είχε ανακοινώσει την Παρασκευή ότι ο σταθμός «Ευαγγελισμός» θα μετονομαστεί σε «Παύλος Μπακογιάννης», ενώ ο σταθμός «Άγιος Δημήτριος-Αλέκος Παναγούλης» σε «Αλέκος Παναγούλης».

Με ανακοίνωση που δημοσιεύεται σήμερα, η οικογένεια Μπακογιάννη ευχαριστεί την Αττικό Μετρό για την τιμητική πρόταση, αλλά δηλώνει ότι δεν μπορεί να την αποδεχθεί.

«Η απόφαση έχει προκαλέσει συζητήσεις. Για ευνόητους λόγους δεν θέλουμε το όνομα του Παύλου Μπακογιάννη να μπει σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση», αναφέρει στην ανακοίνωση η οικογένεια του δολοφονημένου πολιτικού από την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη».

Η οικογένεια προσθέτει ότι «κάτι τέτοιο θα προσέβαλε τη μνήμη ενός ανθρώπου που αγωνίστηκε για τη συμφιλίωση και την ενότητα».

Άλλωστε, όπως αναφέρουν τα μέλη της οικογένειας Μπακογιάννη, «τον θέλαμε στο σπίτι κι όχι σε μια ταμπέλα».

«Το ότι η μνήμη του είναι ζωντανή και οι ιδέες του εξακολουθούν να εμπνέουν 30 χρόνια μετά, μας αρκεί. Και πάλι ευχαριστούμε πάρα πολύ», καταλήγει η ανακοίνωση της οικογένειας.

Οι αντιδράσεις από την απόφαση μετονομασίας των σταθμών του μετρό

Αντιδράσεις είχε προκαλέσει η απόφαση της Αττικό Μετρό να μετονομαστούν οι σταθμοί του μετρό «Ευαγγελισμός» και «Άγιος Δημήτριος».

Το θέμα απασχόλησε ιδιαίτερα τα social media, με πλήθος χρηστών να σχολιάζουν είτε σκωπτικά είτε με χιούμορ την απόφαση μετονομασία των σταθμών.

​Πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να καταθέσουν ιδέες ή προτάσεις για πιθανά ονόματα που θα μπορούσαν πάρουν σταθμοί του μετρό.

Χατζηδάκης: Να βρεθεί η καλύτερη λύση ώστε η Πολιτεία να τιμήσει τον Παύλο Μπακογιάννη

Ερωτηθείς για το θέμα με τη μετονομασία του σταθμού του μετρό «Ευαγγελισμός» σε «Παύλος Μπακογιάννης», ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ζήτησε να βρεθεί η καλύτερη λύση ώστε η Πολιτεία να τιμήσει τον Παύλο Μπακογιάννη.

Υπενθυμίζοντας πως ο ίδιος υπήρξε στενός φίλος του Παύλου Μπακογιάννη και πως ήταν μαζί του μερικές ώρες πριν πέσει νεκρός από τις σφαίρες της «17 Νοέμβρη», ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι «η ελληνική Πολιτεία οφείλει να τιμήσει» τον Παύλο Μπακογιάννη.

Tags:
Ευαγγελισμός, σταθμός, Κατερίνα Μπακογιάννη, Νίκη Μπακογιάννη, Κώστας Μπακογιάννης, Ντόρα Μπακογιάννη, Μετρό, Μετρό Αθήνας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK