18:37 14 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ενώπιον ενός σπάνιου ευρήματος ήρθαν φοιτητές, εργαζόμενοι και καθηγητές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ανεπιτυχείς οι μέχρι στιγμής προσπάθειες απεντόμωσης.

Ψύλλους στο… τμήμα Χημείας και Βιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) εντόπισαν οι αρμόδιες πανεπιστημιακές αρχές.

Στον απόηχο αυτής της – αν μη τι άλλο – σπάνιας «ανακάλυψης», η πρυτανεία του ΑΠΘ έσπευσε να αναλάβει πρωτοβουλίες για την απεντόμωση των πανεπιστημιακών κτιρίων. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, παρά τους συνεχείς ψεκασμούς, το πρόβλημα φαίνεται ότι παραμένει.

«Πριν μια εβδομάδα είχα τσιμπήματα πρώτα στα πόδια και μετά στο υπόλοιπο σώμα μου» δήλωσε στο ΑΜΠΕ υπάλληλος του τομέα φύλαξης του πανεπιστημίου.

«Δεν ήξερα από τι ήταν. Νόμιζα ότι ήταν από κουνούπια και όταν πήγα στο νοσοκομείο μού είπαν ότι είναι τσιμπήματα από ψύλλους. Ενημέρωσα τον πρόεδρο (του Τμήματος), καθώς ήδη είχαν τσιμπήματα καθηγητές, φοιτητές και εργαζόμενοι» έσπευσε να προσθέσει.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του τμήματος, Παναγιώτης Σπαθής, επεσήμανε ότι «την Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, κάποιοι συνάδελφοι και εργαζόμενοι μού είπαν ότι έχουν τσιμπήματα που μοιάζουν να είναι από ψύλλους».

«Την Πέμπτη επιβεβαιώθηκε ότι υπήρχαν ψύλλοι σε πάρα πολλούς χώρους στο ισόγειο και στους ορόφους και ειδοποιήσαμε την υπηρεσία καθαριότητας η οποία ξεκίνησε τη διαδικασία απεντόμωσης. Παρασκευή και Δευτέρα παρέμεινε η σχολή κλειστή, καθώς είναι πολλοί οι χώροι και έπρεπε να ολοκληρωθεί» συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα, ο αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων του ΑΠΘ, Ανδρέας Γιαννακουδάκης, εξήγησε ότι «η εταιρεία που έχει αναλάβει την καθαριότητα του πανεπιστημίου, έχει και τη συμβατική υποχρέωση απεντόμωσης».

«Ενημερώσαμε και ξεκίνησε τη διαδικασία εδώ στο Χημείο και στο Βιολογικό. Μας ενημέρωσαν όμως δεν θα επιτευχθεί η απομάκρυνση των ψύλλων με μια φορά και θα χρειαστεί να γίνει επανάληψη» συνέχισε.

Τόνισε δε, ότι θα πραγματοποιηθεί και νέα απεντόμωση. «Θα προσπαθήσουμε να γίνει σε μια ημέρα, διότι δημιουργείται πρόβλημα είμαστε σε περίοδο εξετάσεων και είναι δύσκολο να μη λειτουργεί τίποτα στο Τμήμα. Ελπίζουμε τουλάχιστον να λυθεί με τη δεύτερη απεντόμωση το θέμα. Είμαι 35 χρόνια εδώ και δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ στο παρελθόν κάτι τέτοιο».

Σχετικά:

Μάτι: Τι δείχνει μελέτη του ΑΠΘ για τον αμίαντο
Επιστρέφει στα αμφιθέατρα του ΑΠΘ ο Ευάγγελος Βενιζέλος
Κατάληψη στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ για την παρουσία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ
Tags:
φοιτητής, φοιτητές, έντομα, έντομο, Θεσσαλονίκη, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ΑΠΘ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK