12:12 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 10
Βρείτε μας

Τι συζήτησε η αντιπροσωπεία των αγροτών με τον αρμόδιο υφυπουργό Κώστα Σκρέκα. Τι αναφέρει στο Sputnik o πρόεδρος των αγροτικών συλλόγων της Λάρισας που βρέθηκε στη συνάντηση.

Θετικός στα αιτήματά των αγροτών εμφανίστηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας, σύμφωνα με τον Ρίζο Μαρούδα, πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας.

Βασικό αίτημα των αγροτών είναι η αύξηση στην τιμή του βαμβακιού από τα εκκοκκιστήρια προς τους αγρότες.

«Ο υφυπουργός επισήμανε ότι το αίτημά μας είναι δίκαιο. Αυτό το γνωρίζουμε βέβαια και εμείς από την πλευρά μας ζητάμε πράξεις και συγκεκριμένες ενέργειες», εξηγεί στο Sputnik, ο Ρίζος Μαρούδας.

Το βασικό πρόβλημα είναι οι «εξευτελιστικές» τιμές όπως τις χαρακτηρίζει, στο βαμβάκι.

«Θέλουμε μέριμνα για το βαμβάκι. Η τιμή αγοράς δεν καλύπτει το κόστος παραγωγής. Το πρόβλημα δεν είναι φετινό, όμως πρέπει κάποια στιγμή να λυθεί. Δεν αρκεί η προσπάθεια, ούτε και η συμπάθεια. Πρέπει να μπει ένα τέλος».

Πέρα από το βασικό αίτημα, οι αγρότες ζητούν επίσης τη μείωση του κόστους παραγωγής, καθώς ακόμα και επιδότηση για ολόκληρη την παραγωγή τους.

«Θα συζητηθούν τα αιτήματά μας σε κυβερνητικό επίπεδο και θα δουν πώς μπορούν να τα ικανοποιήσουν», επισήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας.

Σήμερα οι αγρότες κατέβηκαν στο δρόμο με τα τρακτέρ τους, χωρίς όμως να αποκλείσουν την κυκλοφορία.

Όπως υπογραμμίζει, μετά τις σημερινές συμβολικές κινητοποιήσεις, οι αγρότες αναμένεται να συνεδριάσουν αύριο για να επανακαθορίσουν τη στάση τους και τα επόμενα βήματά τους.

Tags:
αγρότες, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK