00:06 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έκρινε ότι ένα δημόσιο σχολείο δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιεί σύστημα βιντεοεπιτήρησης κατά τις ώρες που αυτό λειτουργεί.

Φρένο στη χρήση καμερών ασφαλείας στα σχολεία τις ώρες που αυτά λειτουργούν βάζει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Αρχή έκρινε ότι ένα δημόσιο σχολείο δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιεί σύστημα βιντεοεπιτήρησης κατά τις ώρες που αυτό λειτουργεί.

Σε ό,τι αφορά τις ώρες που δεν λειτουργεί το σχολείο, αρμόδιος για την προστασία του χώρου είναι ο εκάστοτε δήμος και άρα μόνον αυτός μπορεί να αποτελεί τον υπεύθυνο επεξεργασίας δεδομένων.

Κατά την Αρχή, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί πρέπει να ασκούν τα σχετικά προς τα συστήματα αυτά δικαιώματά τους προς τον δήμο.

Από την πλευρά του, ο δήμος οφείλει να ικανοποιεί τα δικαιώματα των γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών, τα οποία απορρέουν από τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων.

Η Αρχή έλαβε υπόψή της για τη λήψη της απόφασης ότι η διαχείριση των χώρων των σχολείων όταν αυτά δεν λειτουργούν, καθώς η αρμοδιότητα συντήρησης, καθαριότητας και φύλαξης των κτιρίων, ανήκουν στους Δήμους.

Επίσης, ελήφθη υπόψη ότι η χρήση συστήματος βιντεοεπιτήρησης από δημόσιες αρχές για την προστασία προσώπων και αγαθών επιτρέπεται μόνο στους χώρους τους οποίους διαχειρίζονται.

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα είχε επιβάλει στις αρχές του μήνα μπλόκο στην αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας στα στοιχεία που τηρούνται στα σχολεία, απόφαση με την οποία συμμορφώθηκε το υπουργείο Παιδείας.

Σχετικά:

Το υπ. Παιδείας βάζει τέλος στην αναγραφή θρησκεύματος και ιθαγένειας στα σχολεία
Τέλος στην αναγραφή θρησκεύματος και ιθαγένειας στα σχολεία
Tags:
κάμερα ασφαλείας, κάμερα, σχολείο, σχολεία, Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK