ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Χρεοκοπία Thomas Cook (42)
0 0 0
Βρείτε μας

Η βρετανική ταξιδιωτική εταιρεία τέθηκε σε ειδική εκκαθάριση τα ξημερώματα της Δευτέρας, προκαλώντας αλλεπάλληλα σοκ στη διεθνή τουριστική αγορά.

Ξεκινάει σήμερα η διαδικασία επαναπατρισμού των περίπου 50.000 Βρετανών τουριστών, οι οποίοι έχουν «εγκλωβιστεί» στην Ελλάδα, λόγω της κατάρρευσης της Thomas Cook.

Το «κανόνι» της βρετανικής ταξιδιωτικής εταιρείας έχει προκαλέσει διεθνή ανησυχία, καθώς περίπου 600.000 πελάτες του τουριστικού γραφείου έχουν βρεθεί «μετέωροι» σε διάφορες γωνίες του πλανήτη.

Ανάμεσα σ΄ αυτούς συγκαταλέγονται και περίπου 50.000 Βρετανοί, οι οποίοι παραθερίζουν στην Ελλάδα - εκ των οποίων οι 20.000 στην Κρήτη.

Η κινητοποίηση των αρχών ήταν άμεση, καθώς η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου επιστράτευσε μία σειρά αεροσκαφών, με στόχο την ομαλή επιστροφή των Βρετανών στη χώρα τους.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να πραγματοποιηθούν έξι πτήσεις από τα αεροδρόμια της Κρήτης με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο. Ακόμη μία πτήση είναι προγραμματισμένη στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου.

Στόχος των αρμόδιων αρχών είναι ο άμεσος – εντός των επόμενων τριών ημερών – επαναπατρισμός περίπου 22.000 τουριστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραπάνω πτήσεις αναχωρούν στις προγραμματισμένες ώρες, με μικρή μόνο καθυστέρηση.

Την ίδια ώρα, στο υπουργείο Τουρισμού έχει συσταθεί ένα ειδικό κέντρο επιχειρήσεων, με στόχο την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων δημιουργούνται από την κατάρρευση της Thomas Cook στην ελληνική τουριστική – και όχι μόνο – αγορά.

Θέμα:
Χρεοκοπία Thomas Cook (42)

Σχετικά:

Χρεοκοπία Thomas Cook: Έξι πτήσεις από το Ηράκλειο την Τρίτη για την επιστροφή τουριστών
Χρεοκοπία Thomas Cook: Δάκρυα και συγκίνηση στην τελευταία πτήση της εταιρείας - Βίντεο
Φύλακες σφραγίζουν τα κεντρικά γραφεία της Thomas Cook μετά τη χρεοκοπία - Βίντεο
ΣΕΤΕ για χρεοκοπία Thomas Cook: Από 250 έως 500 εκατ. ευρώ η ζημιά
Χρεοκοπία Thomas Cook: Τα πρώτα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση
Tags:
Ηνωμένο Βασίλειο, τουρίστρια, τουρίστες, τουρίστας, Τουρισμός, αεροπορικές εταιρείες, αεροπορικό, αεροδρόμια, αεροδρόμιο, Κρήτη, Ζάκυνθος, πτήσεις, πτήση, αεροσκάφος, Thomas Cook
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK