22:55 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 20
Βρείτε μας

Την εικόνα του προσφυγικού στο νησί της Σύμης, περιγράφει ο Δήμαρχος του νησιού Ελευθέριος Παπακαλοδούκας, μιλώντας στο Sputnik. Τι ζητά από την κυβέρνηση.

Κραυγή αγωνίας για το μεταναστευτικό από τον Δήμαρχο της Σύμης, καθώς παρότι μεταφέρθηκαν σήμερα από το νησί 150 μετανάστες, ωστόσο, την ίδια στιγμή έφτασαν 110 άτομα.

«Τώρα ξεκίνησε η κυβέρνηση να ασχολείται με το ζήτημα. Έστειλε ένα πλοίο του λιμενικού, πήρε 150 μετανάστες από εδώ, αλλά ταυτόχρονα ήρθαν άλλοι 110 σήμερα», επισημαίνει στο Sputnik ο Ελευθέριος Παπακαλοδούκας, Δήμαρχος Σύμης.

Ως μόνη λύση βλέπει τη συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού αναφορικά με τη μείωση της νέας μεταναστευτικής ροής.

«Άποψή μου ότι θα πρέπει να γίνει πιο αισθητή η παρουσία του Πολεμικού Ναυτικού. Όχι προφανώς να κάνει πόλεμο, ούτε να βουλιάξει τα σκάφη. Απλά και μόνο η παρουσία του θα αποτρέψει τις ροές. Το συζήτησα και με τον υφυπουργό Αμύνης και αναμένουμε».

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Σύμης, το νησί έχει 2.500 κατοίκους και 350 μετανάστες, αλλά δεν υπάρχει χώρος φιλοξενίας για αυτούς.

«Δεν μένουν σε hotspot, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο εδώ, αλλά περιφέρονται στο δρόμο, κοιμούνται εκεί, κάνουν την ανάγκη τους οπουδήποτε. Υπάρχουν παιδιά στον δρόμο», τονίζει.

Το υπουργείο Εσωτερικών σχεδιάζει τη σταδιακή μετακίνηση των μεταναστών οι οποίοι έφτασαν πρόσφατα στο νησί.

 «Ο κόσμος κάνει υπομονή και αναμένει την επόμενη μέρα που θα φύγουν και άλλοι 100» προσθέτει ο Δήμαρχος.

Οι 100 πρώτοι μετανάστες προωθήθηκαν στην ενδοχώρα σήμερα, άλλοι 100 αύριο και οι υπόλοιποι 100 την Παρασκευή, σύφωνα με τις πληροφορίες.

«Ωστόσο, δεν διευκρινίζεται τι θα γίνει με όσους έφτασαν σήμερα», συμπληρώνει ο κ. Παπακαλοδούκας.

Tags:
μεταναστευτικό, παράνομη μετανάστευση, λαθρομετανάστευση, μετανάστευση, Σύμη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK