04:31 13 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Πολλά ήταν τα προβλήματα από το πέρασμα της κακοκαιρίας στη χώρα τις τελευταίες δύο ημέρες ενώ χιλιάδες ήταν και οι κεραυνοί που καταγράφηκαν.

Μπαράζ κεραυνών σημειώθηκε τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα στη χώρα κατά τη διάρκεια της έντονης κακοκαιρίας ενώ σημαντικά ήταν και τα ύψη βροχής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το meteo.gr,  από τις 12 τη νύχτα της Τρίτης 24/09 έως και τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης 25/09 τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στα δυτικά και βόρεια διαμερίσματα της χώρας.

Σε ορισμένους σταθμούς των δυτικών ηπειρωτικών το ολικό ύψος βροχής ξεπέρασε τα 80 χιλιοστά.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Πύργου Ηλείας όπου έφτασε τα 108 χιλιοστά.

Να σημειωθεί πως το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε περί τους 16.000 κεραυνούς, με τους 6.000 από αυτούς να εντοπίζονται πάνω από την ξηρά και τους υπόλοιπους 10.000 πάνω από τη θάλασσα.

Υπενθυμίζεται πως χθες δύο άνδρες στο Αλιμάκι Κυπαρισσίας και στη Μυρσίνη Λεχαινών έχασαν τη ζωή τους όταν χτυπήθηκαν από κεραυνό.

Τις τελευταίες δύο ημέρες καταγράφηκαν επίσης δύο ανεμοστρόβιλοι στην Αμαλιάδα και στη Καλαμάτα, καθώς και τρεις υδροσίφωνες, ένας στον Αμβρακικό Κόλπο, στην ευρύτερη περιοχή της Αμφιλοχίας, και δύο στη Ρόδο.

Tags:
βροχές, βροχή, προβλήματα κακοκαιρία, κακοκαιρία, κεραυνοί, κεραυνός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK