10:22 08 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 20
Βρείτε μας

Καταγγελία για απόπειρα αρπαγής ανήλικου στο Κορδελιό έκανε στην αστυνομία η μητέρα του. Την καταγγελία δημοσίευσε ο διευθυντής του σχολείου που φοιτά ο μαθητής. Επιβεβαιώνει την καταγγελία στο Sputnik o Διευθυντής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Καταγγελία στο «100» της Άμεσης Δράσης ότι άγνωστοι προσπάθησαν να αρπάξουν το παιδί της έκανε μια μητέρα από το Κορδελιό Θεσσαλονίκης.

Την καταγγελία της μητέρας στην Αστυνομία επιβεβαίωσε στο Sputnik ο Διευθυντής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Αντώνης Τζιτζής, ενώ η υπόθεση ερευνάται από το Τμήμα Ανηλίκων.

Το θέμα ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από ανάρτηση που έκανε χτες στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο διευθυντής του σχολείου που φοιτά το παιδί.

Όπως έγραψε ο διευθυντής του 6ου Διαπολιτισμού Δημοτικού Ελευθέριου- Κορδελιού, κ. Στέργιος Παπαδόπουλος, η μητέρα του παιδιού τον ειδοποίησε ότι άγνωστος άνδρας προσπάθησε να το αρπάξει την ώρα που αυτό επέστρεφε από το σχολείο. Περιγράφει ότι ο άγνωστος άνδρας ζήτησε από το παιδί να τον βοηθήσει να διαβάσει ένα κουδούνι σε μια πολυκατοικία επειδή ο ίδιος δεν ξέρει να διαβάζει. Το παιδί, όπως γράφει ο κ. Παπαδόπουλος, δεν πλησίασε και έφυγε τρέχοντας γιατί είδε ένα άσπρο αυτοκίνητο τύπου βαν, κοντά στον άνδρα.

Στην ανάρτησή του ο κ. Παπαδόπουλος έγραψε:

«ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΟΝΙΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ. ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΝΟΥ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.. Πριν από λίγη ώρα ένας γονιός του σχολείου μου έστειλε το παρακάτω μήνυμα ότι σήμερα γυρνώντας από το σχολείο το παιδί του για το σπίτι ένας άντρας του ζήτησε να τον βοηθήσει να διαβάσει ένα κουδούνι σε μια πολυκατοικία που τάχα δεν ήξερε να διαβάζει ο ίδιος. Ο γιος της και «μπράβο του» φυσικά δεν πλησίασε γιατί είδε και ένα άσπρο βανάκι κοντά στον άντρα. Άρχισε να τρέχει και είδε ότι τον ακολουθούσαν. Το παιδί όπως ήταν λογικό φοβήθηκε πολύ. Ευτυχώς έφτασε σπίτι σώος και αβλαβής. Μόλις έφτασε πήρε τηλέφωνο το γονέα και του είπε με τρεμάμενη φωνή το τι έγινε. Ο γονέας πήρε τηλέφωνο το "100" και είπε για το περιστατικό. Η αστυνομία μάλιστα είπε στο γονέα ως συμβουλή ότι εκτός από το να μην πλησιάζουν και να τρέχουν να φωνάζουν και βοήθεια και να μπαίνουν σε μαγαζί. Ως Διευθυντής σχολείου είμαι υποχρεωμένος να ενημερώσω την τοπική κοινωνία και όχι μόνο για το συμβάν».

Καταγγελία για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης
© Φωτογραφία : Facebook / Screenshot
Καταγγελία για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης

Η ανάρτηση του διευθυντή του σχολείου όπως είναι λογικό έγινε γνωστή σε χρόνο ρεκόρ, ενώ πριν λίγη ώρα σήμερα προχώρησε σε δεύτερη ανάρτηση αναφερόμενος στους λόγους που προχώρησε στη δημοσίευση της καταγγελίας της μητέρας καθώς προφανώς πολλοί γονείς αναστατώθηκαν ενώ ίσως κάποιοι αμφισβήτησαν την καταγγελία.

Στη δεύτερη του ανάρτηση έγραψε: 

«ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΓΟΝΙΟΥ. Επειδή από το πρωί διαβάζω αρκετές και διαφορετικές απόψεις, θέλω να τονίσω και να ξεκαθαρίσω ξανά ότι ως διευθυντής του συγκεκριμένου σχολείου είμαι υποχρεωμένος αφού υπάρχει μια καταγγελία από ένα γονιό του σχολείου μου στην αστυνομία και το τόνισα "η κυρία (γονιός) πήρε χτες το βράδυ στο "100". Ούτε στην ασφάλεια, ούτε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, εγώ είμαι υποχρεωμένος να το αναφέρω στα παιδιά και στους γονείς του σχολείου μου, ως συμβουλή και προφύλαξη. Καλό κάναμε, όχι κακό. Μάλιστα επειδή διαβάζω συνέχεια ότι δεν έγινε η καταγγελία από τη μητέρα του παιδιού, σας διαβεβαιώ ότι σήμερα με πήραν από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσ/νίκης (Τμήμα Ανηλίκων) και μου είπαν ότι πραγματικά ερεύνησαν και βρήκαν ότι έγινε η παραπάνω καταγγελία από τη συγκεκριμένη μητέρα και μάλιστα από εκεί βρήκαν και τα στοιχεία της και το τηλέφωνο της και επικοινώνησαν μαζί της για περισσότερες πληροφορίες. Τα υπόλοιπα είναι θέμα της Αστυνομίας, η οποία γνωρίζει πολύ καλά τη δουλειά της και για το τι πρέπει να πράξει. Είναι δυνατόν ο καθένας να παίρνει τηλέφωνο στην αστυνομία ή στο αστυνομικό τμήμα της γειτονιάς του και να ζητεί πληροφορίες και η αστυνομία να είναι υποχρεωμένη να τους πει. Και μετά να βγάζουμε ανακριβείς κάποιους ανθρώπους. Φτάνει στο σημείο ο άλλος να μετανιώνει για την ανάρτηση που έκανε και ο γονιός για την καταγγελία».

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι πριν λίγη ώρα ο κ. Παπαδόπουλος έσβησε από την προσωπική του σελίδα στο facebook τις δύο αναρτήσεις που έκανε.

Διευκρινίσεις για την καταγγελία απόπειρας αρπαγής ανηλίκου στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης
© Φωτογραφία : Facebook / Screenshot
Διευκρινίσεις για την καταγγελία απόπειρας αρπαγής ανηλίκου στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης

Σχετικά:

Νέα τροπή στην υπόθεση εξαφάνισης του 2,5 ετών κοριτσιού, τι αποκαλύπτει ο πατέρας
Απενεργοποιήθηκε το Amber Alert, συνεχίζεται η αναζήτηση για το 2,5 ετών κορίτσι από το Φάληρο
Tags:
παιδί, ανήλικος, Θεσσαλονίκη, Κορδελιό, απαγωγή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK