ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Χωρίς μετρό θα μείνει η Αθήνα την Τετάρτη, καθώς οι εργαζόμενοι προκήρυξαν 24ωρη απεργία. Στάση εργασίας την Πέμπτη από τις 12:00 έως τις 3:00 το μεσημέρι.

Νέο γύρο απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, εν όψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου για τα εργασιακά.

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, η Αθήνα θα μείνει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας χωρίς μετρό (γραμμές 2-3).

Παράλληλα, την ίδια μέρα, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 το πρωί και από τις 9:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι στο μετρό θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 3:00 το μεσημέρι.

Όσον αφορά τα τρένα και τον προαστιακό, οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία τόσο για την Τετάρτη, όσο και για την Πέμπτη.

«Αντιδρούμε ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που καταργεί τις συμβάσεις εργασίας, φακελώνει την συλλογική δράση των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, ήδη εμείς οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες βιώνουμε στο πετσί μας τον εμπαιγμό της εργοδοσίας και την μη τήρηση πολύ σημαντικών άρθρων της συλλογικής σύμβασης εργασίας μας, που υπεγράφη τον Ιούνιο του 2019» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθήνας.

Τις επόμενες ώρες, αναμένεται και η απόφαση των εργαζομένων σε ηλεκτρικό (γραμμή 1) και τραμ.

Υπενθυμίζεται ότι το προωθούμενο νομοσχέδιο προβλέπει αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, αλλά και στο καθεστώς των συμβάσεων εργασίας.

Σχετικά:

«Χειρόφρενο» στα Μέσα Μεταφοράς την Τρίτη - Τι αποφάσισαν οι εργαζόμενοι σε μετρό και τραμ
Απεργία ΜΜΜ: Πώς θα κινηθούν μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ και προαστιακός
Κόντρα στη Βουλή για το Μετρό Θεσσαλονίκης
Tags:
στάση εργασίας, κινητοποιήσεις, κινητοποίηση, 24ωρη απεργία, απεργία, Μετρό Αθήνας, Μετρό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK