ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Πρόκειται για αιτούντες άσυλο, οι οποίοι ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Θα μεταφερθούν στον Πειραιά με το πλοίο «Νήσος Ρόδος» και στη συνέχεια, θα διανεμηθούν σε διάφορες δομές φιλοξενίας.

Νέα μεταφορά μεταναστών και προσφύγων αναμένεται να λάβει χώρα εντός της ημέρας από τη Λέσβο, με στόχο την αποσυμφόρηση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στη Μόρια.

Πρόκειται για 200 αιτούντες άσυλο, οι οποίοι ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και οι οποίοι θα μεταφερθούν στον Πειραιά με το πλοίο «Νήσος Ρόδος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελεί τη τρίτη επιχείρηση αποσυμφόρησης, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν ακόμη δύο, με την αναχώρηση 460 αλλοδαπών.

Την προσεχή Κυριακή, παράλληλα, αναμένεται να αναχωρήσουν ακόμη 400 μετανάστες και πρόσφυγες.

Στο μεταξύ, σε υψηλά επίπεδα παρέμειναν το Σαββατοκύριακο οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές στα νησιά του βορείου Αιγαίου, καθώς από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής έφθασαν:

  • 217 πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο
  • 43 πρόσφυγες και μετανάστες στη Χίο
  • 114 πρόσφυγες και μετανάστες στη Σάμο

Και όλα αυτά, ενώ το κλίμα στο ΚΥΤ της Μόριας παραμένει τεταμένο, μετά τα χθεσινά επεισόδια, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο μίας γυναίκας.

Στον απόηχο των παραπάνω, το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε σήμερα, έλαβε μία σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της μεταναστευτικής κρίσης.

Σχετικά:

Δήμαρχος Σύμης στο Sputnik: Ζητάμε τη συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού για το μεταναστευτικό
«Καζάνι» που βράζει η Χίος: «Ζούμε ξανά μέρες του 2015 στο μεταναστευτικό»
Υπουργικό για μεταναστευτικό: Επιστροφές, αποσυμφόρηση, κλειστά κέντρα για όσους δεν παίρνουν άσυλο
Tags:
υπουργικό συμβούλιο, Λέσβος, Ανατολικό Αιγαίο, πρόσφυγες, πρόσφυγας, μετανάστευση, μετανάστες, μετανάστης, ΚΥΤ Μόριας, Μόρια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK