18:36 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Το πρόβλημα των ψύλλων είχε εμφανιστεί στο κτίριο του Χημείου του ΑΠΘ, στα μέσα Σεπτεμβρίου. Ποια εξήγηση δίνει η πρυτανεία του πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Μία γάτα και τα… μικρά της φέρεται να είναι η αιτία για το πρόβλημα των ψύλλων στο κτίριο του Χημείου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Με ανακοίνωσή της, η πρυτανεία του ΑΠΘ έσπευσε να απαντήσει στις ανησυχίες της φοιτητικής κοινότητας, μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα ψύλλων στο πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Σύμφωνα με την επίσημη εξήγηση, οι ψύλλοι παρουσιάστηκαν σε μία κλειδωμένη αποθήκη, όπου βρισκόταν μία γάτα και τα νεογέννητά της.

«Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν να αναπτυχθούν ψύλλοι στις γάτες και τη φωλιά τους, που αρχικά δεν έγιναν αντιληπτοί, επειδή ο χώρος ήταν κλειδωμένος. Όμως, όταν ο πληθυσμός τους αυξήθηκε, μετακινήθηκαν εκτός του χώρου της κλειστής αποθήκης και ενόχλησαν με τα τσιμπήματά τους ορισμένους εργαζομένους στο κτίριο» εξηγείται από το ΑΠΘ.

«Άμεσα, όταν διαπιστώθηκε η όχληση, απομακρύνθηκαν οι γάτες και έγινε ψεκασμός του χώρου αλλά και όλου του κτιρίου από απεντομωτική εταιρία που συνεργάζεται με το ΑΠΘ» προστίθεται στη σχετική ενημέρωση.

Την Παρασκευή (27/9), κατόπιν ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι οι χώροι του Χημικού έχουν απαλλαγεί από την ύπαρξη των ψύλλων.

«Θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και την ελληνική κοινωνία ότι οι Πρυτανικές Αρχές δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην υγιεινή των χώρων εργασίας, διδασκαλίας και έρευνας του ΑΠΘ και συνεπώς δεν θα πρέπει να δημιουργείται καμία απολύτως ανησυχία» κατέληξε η πρυτανεία του ΑΠΘ.

Σχετικά:

Επίτιμος Διδάκτορας του ΑΠΘ ο Mητροπολίτης Άνθιμος
Επιστρέφει στα αμφιθέατρα του ΑΠΘ ο Ευάγγελος Βενιζέλος
Κατάληψη στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ για την παρουσία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ
Tags:
έντομα, έντομο, ζώα, ζώο, Θεσσαλονίκη, Πανεπιστήμιο, πανεπιστήμια, Πρυτανικές Αρχές, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ΑΠΘ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK