19:01 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη θα συμμετάσχουν και εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ακινητοποιημένοι θα μείνουν οι συρμοί του μετρό, στάσεις εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθούν Αθήνα και Θεσσαλονίκη την Τετάρτη ενώ μετ’ εμποδίων θα διεξάγονται και οι μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία για το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Στις κινητοποιήσεις θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς είτε με 24ωρη απεργία είτε με στάσεις εργασίας.

Το μετρό και τα τρένα δεν θα λειτουργήσουν όλη την ημέρα, ενώ στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

Αναλυτικά:

  • Μετρό (γραμμές 2 και 3): 24ωρη απεργία
  • Λεωφορεία και τρόλεϊ: Θα λειτουργήσουν 9:00 – 21:00.
  • Τρένα και Προαστιακός: 24ωρη απεργία

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό εάν και πώς θα λειτουργήσουν ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ) και τραμ καθώς εντός της ημέρας αναμένονται οι αποφάσεις των εργαζομένων.

Κλειστό θα είναι το κέντρο της Αθήνας το πρωί της Τετάρτης, καθώς συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 11:00, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει στις 10:30 το ΠΑΜΕ στα Προπύλαια.

Στη Θεσσαλονίκη, 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ. Χωρίς λεωφορεία θα είναι και η συμπρωτεύουσα κατόπιν της απόφασης των εργαζομένων.

Το συνδικάτο του ΟΑΣΘ επίσης σε συμμετοχή στη συγκέντρωση, στις 10:30, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Μετ’ εμποδίων οι μετακινήσεις και την Πέμπτη

Προβλήματα θα υπάρχουν, όμως και την Πέμπτη στις μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Το μετρό (γραμμές 2 και 3) θα μείνει ακινητοποιημένο από τις 12:00 έως 15:00 λόγω 3ωρης στάσης εργασίας που προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών με αίτημα να τεθεί σε ισχύ η συλλογική σύμβαση εργασίας η οποία υπεγράφη τον Ιούνιο του 2019.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο απεργίας την Πέμπτη σε τρένο και Προαστιακό εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία με τη διοίκηση της εταιρείας για υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Tags:
Προαστιακός, τρένο, ΟΑΣΑ, ΗΣΑΠ, ΣΤΑΣΥ, τραμ, τρόλεϊ, λεωφορεία, λεωφορείο, Μετρό, Μετρό Αθήνας, 24ωρη απεργία, απεργία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK