14:50 03 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν οι συρμοί σε ηλεκτρικό (ΗΣΑΠ) και μετρό (γραμμή 1 και 2) την Τετάρτη καθώς οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Στάση εργασίας στο τραμ.

Ούτε ο ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ) δεν θα λειτουργήσει την Τετάρτη, ημέρα της 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Κλειστές θα είναι την Τετάρτη και οι τράπεζες λόγω της 24ωρης απεργία που προκήρυξε η ΟΤΟΕ.

Οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία όπως και οι εργαζόμενοι στο μετρό. Για συγκεκριμένες ώρες θα λειτουργήσει και το τραμ, όπως έγινε γνωστό το πρωί της Τρίτης, με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ.

«Την Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου δεν θα υπάρχει κυκλοφορία συρμών στις  Γραμμές 1, 2 και 3 της ΣΤΑΣΥ λόγω 24ωρης απεργίας εργαζομένων. Το Τραμ θα λειτουργεί από τις 9 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα», ανακοίνωσε η ΣΤΑΣΥ.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς στην απεργία της Τετάρτης

Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και προαστιακό θα μείνει η Αθήνα την Τετάρτη, ημέρα της 24ωρης απεργίας. Με περιορισμένο ωράριο θα λειτουργήσουν λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ. Χωρίς λεωφορεία θα μείνει και η Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά:

  • Ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ): 24ωρη απεργία
  • Μετρό (γραμμές 2 και 3): 24ωρη απεργία
  • Τρένα και Προαστιακός: 24ωρη απεργία
  • Τραμ: Θα λειτουργήσει 9:00 – 15:00 το μεσημέρι.
  • Λεωφορεία και τρόλεϊ: Θα λειτουργήσουν 9:00 – 21:00.
  • ΟΑΣΘ (λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη): 24ωρη απεργία

Συλλαλητήρια έχουν προγραμματιστεί, επίσης, το πρωί της Τετάρτης, στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00, στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ΠΑΜΕ έχει απευθύνει κάλεσμα για τις 10:30 στα Προπύλαια.

Στη Θεσσαλονίκη, συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο.

Μετ’ εμποδίων οι μετακινήσεις και την Πέμπτη

Στάσεις εργασίας και την Πέμπτη στα Μέσα Μεταφοράς

Μετ’ εμποδίων θα διεξάγονται και την Πέμπτη οι μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Το μετρό (γραμμές 2 και 3) δεν θα λειτουργήσει από τις 12:00 έως 15:00 λόγω 3ωρης στάσης εργασίας που προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο απεργίας σε τρένα και Προαστιακό εάν δεν υπάρχει συμφωνία εργαζομένων και διοίκηση για υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Tags:
ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ, τραμ, Μετρό Αθήνας, Μετρό, ΗΣΑΠ, ηλεκτρικός, 24ωρη απεργία, απεργία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK