06:40 08 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Πάνω από 150 κλεμμένους κινητήρες αυτοκινήτων εντόπισαν άνδρες της αστυνομίας σε τέσσερα συνεργεία και επιχειρήσεις πώλησης ανταλλακτικών στη Θεσσαλονίκη.

Ελέγχους σε συνεργεία και επιχειρήσεις με ανταλλακτικά πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκη.

Κατά της διάρκεια του ελέγχου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εντόπισαν 164 κλεμμένους κινητήρες στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 160 κινητήρες και μετά από συνεργασία με αστυνομικές αρχές χωρών της Ευρώπης, διαπιστώθηκε πως είχαν κλαπεί κατά τα έτη 2007 έως 2019 κυρίως από την Ιταλία, αλλά και άλλες χώρες (Γαλλία, Σουηδία, Αυστρία, Ολλανδία, Πορτογαλία).

Επίσης, δύο κινητήρες αφαιρέθηκαν από οχήματα στη Θεσσαλονίκη αλλά και δύο κινητήρες, των οποίων ο σειριακός αριθμός είχε σβησθεί, ώστε να μην φαίνεται η νόμιμη προέλευσή τους.

Ακόμη, στα Διαβατά εντοπίσθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο έφερε παραποιημένο τον αριθμό πλαισίου του και, όπως διαπιστώθηκε, είχε κλαπει τον Αύγουστο του 2017 από το κέντρο της πόλης και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Σε βάρος των ιδιοκτητών των επιχειρήσεων σχηματίσθηκαν σχετικές δικογραφίες και υποβλήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

 

Tags:
Θεσσαλονίκη, κλοπή, αστυνομία, κινητήρας, επιχειρήσεις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK