19:47 31 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μια αρκούδα που κινείται σε κατοικημένη περιοχή στη Φλώρινα έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους αλλά και στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Τρόπους για να αντιμετωπίσουν μια αρκούδα που επισκέπτεται συχνά κατοικημένη περιοχή κοντά στο Ζωολογικό Κήπο της Φλώρινας ψάχνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες υπό την εποπτεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας αναμένεται να λάβουν διαχειριστικά μέτρα για το περιστατικό ενώ με  ευθύνη της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας, θα συνεδριάσει η Συντονιστική  Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων.

«Το ζώο έχει παρουσιάσει προβληματική συμπεριφορά. Εδώ και μια εβδομάδα κινείται σε κατοικημένη περιοχή, μέσα και έξω από τις εγκαταστάσεις του ζωολογικού κήπου και ως εκ τούτου, τόσο το δασαρχείο όσο και άλλοι φορείς που συμμετέχουν στο συντονιστικό όργανο θα προτείνουμε την απομάκρυνσή του», ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η διευθύντρια της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας κ Σοφία Γλούφτση.

Όπως υπογράμμισε με αυτόν τον τρόπο υπάρχουν κάποιες πιθανότητες, στο άμεσο μέλλον, το ζώο να επιστρέψει εκ νέου στην περιοχή. 

Η ίδια ανέφερε ότι το αρκουδάκι είναι τριών ετών και δεν έχει δημιουργήσει πρόβλημα σε κάποιον άνθρωπο.

«Είναι κάποιο από τα αρκουδάκια της μαμάς αρκούδας πού πριν από μερικά χρόνια είχε εμφανιστεί στο ίδιο σημείο και τρεφόταν με τα φρούτα  δένδρων σε παρακείμενα χωράφια πέριξ της πόλης», πιθανολογεί η ίδια. 

Ο κ.Σπύρος Ψαρούδας από την Περιβαλλοντική Οργάνωση «Καλλιστώ» έκανε γνωστό ότι έχουν τοποθετηθεί κάμερες παρακολούθησης και έχουν παραχωρήσει θερμικές κάμερες για να μπορούν οι υπηρεσίες του δασαρχείου και οι άλλες υπηρεσίες που συμμετέχουν στην διαχείριση του περιστατικού να βλέπουν τις κινήσεις του κατά την διάρκεια της νύκτας.

«Με τα αποτρεπτικά μέσα που έχουμε υποδείξει στην δασική υπηρεσία, να γίνει η απομάκρυνση του», ανέφερε και συμπλήρωσε πως το ζώο πρέπει να νοιώσει ότι η κατοικημένη περιοχή δεν είναι ασφαλής χώρος όπου μπορεί να κινείται.

Τα αποτρεπτικά μέσα είναι κόρνες, φωτοβολίδες κρότου- λάμψης αλλά ακόμη δεν έχει γίνει η προμήθειά τους η υπηρεσία και αυτό θα γίνει το επόμενο διάστημα.

Tags:
ζώα, ζώο, δάσος, Φλώρινα, αρκούδες, Αρκούδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK