16:56 14 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για «παράνομα και αντισυνταγματικά κριτήρια» κάνουν λόγο οι διοικητικοί δικαστές. Είχαν προσφύγει επιτυχόντες των προσωρινών πινάκων του διαγωνισμού που αποκλείστηκαν από τους τελικούς πίνακες.

Τους οριστικούς πίνακες επιτυχόντων διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2017 για την πλήρωση 404 θέσεων δικαστικών γραμματέων ακύρωσε το διοικητικό εφετείο Αθηνών.

Η απόφασή αυτή λαμβάνει χώρα, ενώ ένα μεγάλο μέρος των επιτυχόντων του επίμαχου διαγωνισμού έχει ήδη διοριστεί.

Στο διοικητικό εφετείο Αθηνών είχαν προσφύγει επιτυχόντες των προσωρινών πινάκων του διαγωνισμού που αποκλείστηκαν από τους τελικούς πίνακες.

Οι ίδιοι, υποστήριζαν συγκεκριμένα ότι ο σχετικός πίνακας διοριστέων καταρτίστηκε «κατά παράβαση των αρχών της νομιμότητας, της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της ισότητας, δεδομένου ότι οι διοριστέοι επιλέγησαν βάσει μιας άνισης, αναξιοκρατικής και άνευ κριτηρίων διαδικασίας μοριοδοτήσεως με το πριμ της συνάφειας».

Οι διαγωνιζόμενοι σημείωναν, ακόμη σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι το ΑΣΕΠ «παντελώς αδιαφανώς και αυθαιρέτως άλλαξε άποψη για τον τρόπο που αξιολόγησε την συνάφεια των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων σπουδών των υποψηφίων και την προϋπηρεσία τους, με αποτέλεσμα να βρεθούν διοριστέοι υποψήφιοι με μεταπτυχιακά και διδακτορικά από θετικές επιστήμες και να αποκλειστούν υποψήφιοι με μεταπτυχιακά και διδακτορικά από φιλοσοφικές και ανθρωπιστικές επιστήμες. Συμμετέχοντες δηλαδή, που οι σπουδές τους είχαν σαφώς μεγαλύτερη συνάφεια με το αντικείμενο της εργασίας».

Το διοικητικό εφετείο Αθηνών ανέτρεψε τους οριστικούς πίνακες του διαγωνισμού 1Κ/2017 του ΑΣΕΠ (Προκήρυξη 1Κ/2017) για την πρόσληψη 404 δικαστικών γραμματέων.

Οι διοικητικοί δικαστές αποφάνθηκαν ότι το ΑΣΕΠ διηύρυνε ανεπιτρέπως την έννοια του «γνωστικού αντικειμένου», προσθέτοντας παράνομα και αντισυνταγματικά κριτήρια.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι οι υποθέσεις αυτές αναμένεται να οδηγηθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

 

Tags:
ΑΣΕΠ, διαγωνισμός, Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, Εφετείο Αθηνών, δικαστήριο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK