20:34 31 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Σε νέα απεργία προχωρούν σήμερα Τετάρτη 2 Οκτωβρίου δεκάδες Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, μετά από το κάλεσμα της ΓΣΕΕ. Ποιοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Αρκετοί είναι οι κλάδοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι συμμετέχουν στην απεργία που προκήρυξαν για σήμερα Τετάρτη 2 Οκτωβρίου Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες.

Η ΓΣΕΕ απηύθυνε κάλεσμα για 24ωρη απεργία και συγκεντρώσεις σε αρκετές πόλεις της χώρας. Στην Αθήνα η κεντρική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Η ΓΣΕΕ διαμαρτύρεται για το σχέδιο νόμου για τα εργασιακά, σημειώνοντας σε ανακοίνωσή της πως περιέχει δυσμενείς διατάξεις για τους μισθούς, τις συλλογικές συμβάσεις και τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση.

Στάση εργασίας από τις 11.00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου προκήρυξε και η ΑΔΕΔΥ, καλώντας σε συμμετοχή στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος. Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή των Ελλήνων.

Το ΠΑΜΕ προκήρυξε επίσης 24ωρη απεργία προγραμματίζοντας συγκέντρωση στις 10:30 π.μ. στα Προπύλαια, ενώ διαδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις. 

Κλειστές οι τράπεζες

Κλειστές θα μείνουν οι τράπεζες λόγω 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξε η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ).

Η Ομοσπονδία διαμαρτύρεται για τις εργασιακές ρυθμίσεις στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Στην κινητοποίηση οι εκπαιδευτικοί

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχει και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ). Η ΟΛΜΕ αποφάσισε επίσης να πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας και την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 στη 1 μ.μ. στο Υπουργείο Παιδείας.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) θα συμμετάσχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Τετάρτη στην πλατεία Κλαυθμώνος, προκηρύσσοντας στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ. 

Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) σημείωσε πως διατηρεί την κοινή πορεία με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ), κηρύσσοντας τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

Απεργούν οικοδόμοι - εργαζόμενοι σε επισιτισμό και τουρισμό

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, αλλά και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, ζητώντας απόσυρση του πολυνομοσχεδίου.

Σε 24ωρη κλαδική πανελλαδική απεργία προχωρά η και Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ).

24ωρη απεργία και σε μέσα ενημέρωσης, ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, ΟΜΕ-ΟΤΕ

Απεργία από τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου έως τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης 3 Οκτωβρίου σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια των συνεργαζόμενων ενώσεων στον χώρο του Τύπου.

Απεργία προκήρυξε και η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, αλλά και η Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ (ΟΜΕ-ΟΤΕ).

Στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) προκήρυξε στάση εργασίας από τις 10 π.μ. έως τις 3 μ.μ. 

Η στάση εργασίας αφορά τους εργαζομένους σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, Κέντρα Υγείας και Πρόνοια.

Απεργούν τέσσερα ναυτεργατικά σωματεία

Αν και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) αποφάσισε να μην συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία, η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), η Πανελλήνια Ένωση Κατώτερων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού (ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ) και η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) ανακοίνωσαν πως θα λάβουν μέρος στις κινητοποιήσεις. 

Τα σωματεία προκήρυξαν απεργία από τις 00.01 την Τετάρτη έως και τις 24.00 σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Τα σωματεία τόνισαν ότι η απεργία θα γίνει κανονικά, αν και κρίθηκε παράνομη από το πρωτοδικείο Πειραιά, μετά από προσφυγή ακτοπλόων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απεργία ΜΜΜ: «Χειρόφρενο» σε μετρό και ηλεκτρικό – Πώς θα κινηθούν τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ

Σχετικά:

Η ΓΣΕΕ καλεί σε νέα 24ωρη απεργία στις 2 Οκτωβρίου
Κλειστές οι τράπεζες στις 2 Οκτωβρίου λόγω απεργίας
Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στις 2 Οκτωβρίου
Απεργία ΜΜΜ: Χωρίς μετρό και ηλεκτρικό, τι θα γίνει με τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς
Tags:
ΠΑΜΕ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, απεργία καθηγητών, απεργία, 24ωρη απεργία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK