12:47 02 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την Κυριακή αναμένεται να καταθέσουν στην ανακρίτρια ο κεντρικός λιμενάρχης και οι έξι πλοηγοί του λιμανιού της πόλης.

Με την υποχρέωση της καταβολής χρηματικής εγγυοδοσίας ύψους 50.000 ευρώ, αφέθηκαν ελεύθεροι, μετά την απολογία τους στην Α' ειδική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, οι τέσσερις ιδιοκτήτες εταιρειών με ρυμουλκά σκάφη που κατηγορούνται για την υπόθεση χρηματισμού στο λιμάνι της πόλης.

Οι επτά συγκατηγορούμενοι υπάλληλοί τους αφέθηκαν επίσης ελεύθεροι υπό τον όρο καταβολής εγγύησης 2.000 ή 10.000 ευρώ, ανάλογα με την περίπτωση. 

Κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας διαδικασίας οι τέσσερις κατηγορούμενοι πλοιοκτήτες αρνήθηκαν τις κακουργηματικές πράξεις που τους αποδίδονται υποστηρίζοντας ότι δεν τεκμηριώνεται οικονομική ζημία σε βάρος της φερόμενης ως θιγόμενης εταιρείας, την οποία κατονόμασαν ως υπαίτια για την εμπλοκή τους στην συγκεκριμένη υπόθεση, λόγω του ανταγωνισμού που υπάρχει στην αγορά.

Σε ό,τι αφορά τα όσα τους καταλογίζει το κατηγορητήριο περί χρηματισμού πλοηγών του λιμανιού, έκαναν λόγο για «φιλοδωρήματα», μικρής κλίμακας, σημειώνοντας ότι πρόκειται για «έθιμο»,όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ. Σχετικά με τα οικονομικά ωφελήματα που φέρεται να εισέπραττε σε μηναία βάση ο κεντρικός λιμενάρχης, ανέφεραν σύμφωνα με πληροφορίες ότι ήταν για ποσά που συνδέονταν με την αγορά εξοπλισμού.

Από την πλευρά τους, οι υπάλληλοι των εμπλεκόμενων εταιρειών φέρονται να ανέφεραν στις απολογίες τους ότι εκτελούσαν απλά εντολές, ενώ αρνήθηκαν το σύνολο των κατηγοριών που τους καταλογίζονται.

Την Κυριακή αναμένεται να καταθέσουν στην ανακρίτρια ο κεντρικός λιμενάρχης και οι έξι πλοηγοί του λιμανιού της πόλης.

Σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της εκβίασης από κοινού, ενώ ο λιμενάρχης και οι πλοηγοί, που τέθηκαν ήδη σε διαθεσιμότητα ή αυτοδίκαιη αργία, διώκονται επιπλέον για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και δωροληψία υπαλλήλου, σε βαθμό κακουργήματος.

Οι πλοιοκτήτες και οι υπάλληλοι αντιμετωπίζουν ακόμη το πλημμέλημα της δωροδοκίας από κοινού.

Tags:
Δικαιοσύνη, διαφθορά, λιμάνι, Θεσσαλονίκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK