00:39 13 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στην ανακοίνωση προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που στοχεύει στην απασχόληση 35.000 ανέργων αναμένεται να προχωρήσει ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Σκοπός του εν λόγω προγράμματος είναι η αντιμετώπιση της μακροχρόνιας ανεργίας, με την επανασύνδεση με την αγορά εργασίας των μακροχρόνια άνεργων.

Ειδικότερα, βάσει επιστολής του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, προς την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), η προκήρυξη του προγράμματος θα γίνει αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

Η διάρκειά του θα είναι 8 μήνες και θα χρηματοδοτηθεί από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εφημερίδα τα «Νέα» σε σχετικό δημοσίευμα της, ωφελούμενοι του προγράμματος είναι Έλληνες πολίτες, πολίτες κρατών-μελών της ΕΕ, Βορειοηπειρώτες, ομογενείς, άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών (ή μονογονεϊκών οικογενειών) στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μακροχρόνια άνεργοι ή άνεργοι πτυχιούχοι πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα.

Καθώς και άνεργοι ηλικίας άνω των 29 ετών εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ή εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του Οργανισμού και άνεργοι δικαιούχοι Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Οι αιτήσεις για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα θα γίνει ηλεκτρονικά, μετά την ταύτιση ωφελούμενων με τις θέσεις απασχόλησης.

Tags:
ΟΑΕΔ, Ανεργία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK