22:51 10 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Βαρύ είναι το κατηγορητήριο εις βάρος του 28χρονου που κατηγορείται ότι παρέσυρε και σκότωσε μια γιαγιά με το εγγόνι της στο Αίγιο πριν από περίπου δύο μήνες.

Τον τρόπο με τον οποίο έγινε το δυστύχημα στο Αίγιο, όπου μια γιαγιά με το εγγόνι της βρήκαν τραγικό θάνατο από το όχημα που οδηγούσε 28χρονος, περιγράφονται στο κατηγορητήριο εις βάρος του οδηγού.

Τον 28χρονος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, που δημοσιεύει το pelop.gr, βαραίνουν τρεις κατηγορίες οι οποίες είναι οι εξής”

  • Ανθρωποκτονία, από αμέλεια, κατά συρροή
  • Επικίνδυνη οδήγηση, υπό την επήρεια αλκοόλ
  • Αδικαιολόγητη και ανεύθυνη εγκατάλειψη των βαριά τραυματισμένων θυμάτων.

Μάλιστα, σοκαριστικά είναι τα όσα περιγράφονται μέσα στο κατηγορητήριο, για το πώς προκλήθηκε το δυστύχημα.

«Με επικίνδυνους ελιγμούς, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, εισερχόμενος σε αριστερή στροφή με μεγάλη ταχύτητα, εξετράπη της πορείας, προς το αντίθετο ρεύμα, οδηγώντας εκτός του οδοστρώματος, προσκρούοντας σε αυτό και βρέθηκε πάνω σε πεζούς» γράφει το κατηγορητήριο.

Στη συνέχεια, περιγράφει την οδηγική συμπεριφορά του νεαρού.

«Από απερισκεψία, δεν είχε όπως όφειλε, διαρκώς στραμμένη την προσοχή του, ως προς την πορεία του, ούτε είχε τον πλήρη έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε. Ο κατηγορούμενος δεν προέβλεψε, εξαιτίας της αμελούς (σ.σ. οδηγικής) του συμπεριφοράς, αν και ήταν σε θέση, σύμφωνα με τις προσωπικές του ικανότητες, γνώσεις και ιδιότητες, ν' αποφύγει» αναφέρει το κλητήριο θέσπισμά.

Τέλος, επιβεβαιώνει ότι δεν σταμάτησε να προσφέρει βοήθεια.

«Ενώ είχε την υποχρέωση να σταματήσει, να προσφέρει βοήθεια στους παθόντες, να παραμείνει στον τόπο του ατυχήματος και να ειδοποιήσει την πλησιέστερη αστυνομική αρχή, εγκατέλειψε, αναπτύσσοντας ταχύτητα…».

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της 25ης Αυγούστου, όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και προσέκρουσε στο πεζοδρόμιο, παρασύροντας τη γιαγιά με το εγγόνι.

Στη συνέχεια, κατευθύνθηκε προς την περιοχή του Λόγγου και προσπάθησε να διαφύγει μέσω θάλασσης.

Tags:
οδήγηση, αλκοόλ, τροχαίο δυστύχημα, δυστύχημα, κακούργημα, οδηγός, κατηγορούμενος, κατηγορητήριο, κατηγορίες, Αίγιο, τροχαίο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK