21:56 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής με την απολογία ενός εκ των πρώην βουλευτών του κόμματος και με τους τόνους να ανεβαίνουν για ακόμη μια φορά στη δικαστική αίθουσα.

Αθώος δήλωσε κατά την έναρξη της απολογίας του ο πρώην βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος που ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Χρυσή Αυγή ενώ είχαν ξεκινήσει οι ανακριτικές διαδικασίες.

«Για την κατηγορία δηλώνω αθώος. Δεν υφίσταται τίποτα, ούτε κάποιο επεισόδιο έγινε, ούτε υπάρχει κάποιος μάρτυρας για το πρόσωπο μου», δήλωσε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το news247.gr.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν γνώριζε για τις δραστηριότητες των μελών του κόμματος και πως πρώτα εκλέχθηκε βουλευτής και μετά γνώρισε τον επικεφαλής του κόμματος Νίκο Μιχαλολιάκο.

Σχετικά με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την επίθεση κατά του ΠΑΜΕ, χαρακτήρισε τα δύο περιστατικά «κομβικό σημείο» που τον οδήγησαν στην ανεξαρτητοποίηση του.

«Υπήρχε μία εικόνα ότι ήταν προβοκάτσια, ότι κάποιος παρείσφρησε στο κίνημα μέσα για να γίνει αυτό το συμβάν» σημείωσε και πρόσθεσε «Ήταν ένα θέμα τρομακτικό και όλοι έλεγαν ότι κάποιος μπήκε στο κίνημα για να κάνει ζημιά»

Ωστόσο, την έντονη αντίδραση της μητέρας του Παύλου Φύσσα, Μάγδας, προκάλεσε η δήλωση του πρώην βουλευτή ότι τον ενδιαφέρει η Ελλάδα και τα παιδιά της.

«Το δικό μου γιατί το σκοτώσατε;», ΄δήλωσε χαρακτηριστικά η Μάγδα Φύσσα.

Αναστάτωση είχε δημιουργηθεί και νωρίτερα στην αίθουσα ανάμεσα στη μητέρα του Παύλου Φύσσα και τη συνήγορο των Αλεξόπουλου και Γερμενή.

Η δικηγόρος δήλωσε πως ο κ. Γερμενής δέχθηκε επίθεση από μέλος του ακροατηρίου πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Αμέσως μετά τη δήλωση αυτή η Μάγδα Φύσσα σηκώθηκε όρθια και φώναξε:

«Δεν ήταν από μέλος της αίθουσας, από τη μητέρα του Παύλου ήταν. Κάνε μου τη χάρη που τολμάς και μιλάς κιόλας. Άκου δέχθηκε επίθεση από ένα μπουκάλι...»

Το ζήτημα έληξε με την Πρόεδρο να σχολιάζει πως αν έγινε εκτός της αίθουσας το δικαστήριο δεν είναι αρμόδιο και τη συνήγορο να απαντά ότι «όλοι πρεπει να ακολουθούμε τους κανόνες».

Tags:
δικηγόρος, δικηγόροι, κατηγορούμενος, κατηγορητήριο, Δίκη της Χρυσής Αυγής, Παύλος Φύσσας, Μάγδα Φύσσα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK