ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αλλαγές στις διαδρομές των λεωφορείων του ΟΑΣΑ δρομολογεί ο ΟΑΣΑ προκειμένου να βελτιωθεί ο τρόπος με τον οποίο εξυπηρετείται το επιβατικό κοινό.

Σε σημαντικές αλλαγές δρομολογίων προχωρά ο ΟΑΣΑ ώστε να εξυπηρετείται καλύτερα το επιβατικό κοινό αλλά και να γίνει πιο αποδοτικό το σύστημα συγκοινωνιών της πρωτεύουσας.

Οι αλλαγές, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ θα δίνουν έμφαση στη λειτουργία γραμμών που διέρχονται από κύριους οδικούς άξονες και θα συνδέουν τα λεωφορεία με τους σταθμούς μέσων σταθερής τροχιάς.

Οι αλλαγές θα αφορούν ενισχύσεις δρομολογίων, τροποποιήσεις - συγχωνεύσεις γραμμών και αναστολή λειτουργίας γραμμών και θα γίνουν σταδιακά από τον Οκτώβριο και συγκεκριμένα από την ερχόμενη Δευτέρα και αναμένεται ολοκληρωθούν τον Φεβρουάριο του 2020 

Συγκεκριμένα, κατά την πρώτη φάση από την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου προβλέπονται οι εξής τροποποιήσεις:

054 ΠΕΡΙΣΣΟΣ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

Η γραμμή 054 (Περισσός - Ακαδημία -Μεταμόρφωση) «σπάει» σε δύο νέες λεωφορειακές γραμμές 054 (Περισσός - Λαμπρινή - Πολυτεχνείο) και 211 (Μεταμόρφωση - Ακαδημία).

Η κάλυψη των μετακινήσεων που εξυπηρετούνται από την τωρινή γραμμή 054, στο τμήμα της προς το κέντρο της Αθήνας, θα πραγματοποιείται από το υφιστάμενο δίκτυο τρόλεϊ και μετρό.

732 ΑΓ.ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ - ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ

Η γραμμή 732 (Αγ. Φανούριος - Ακαδημία - Ζωοδόχος Πηγή) χωρίζεται σε δύο νέες λεωφορειακές τροφοδοτικές γραμμές:  732 (Αγ. Φανούριος - Χαλκοκονδύλη) και 214 (Ζωοδόχος Πηγή - Ακαδημία).

Οι μετακινήσεις στο τμήμα διαδρομής της στο κέντρο της Αθήνας, θα γίνεται από το υφιστάμενο δίκτυο τρόλεϊ και μετρό.

409 - 413 ΠΑΠΑΓΟΥ - ΣΤ. ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ - ΣΤ. ΚΑΤΕΧΑΚΗ

Ενοποίηση των γραμμών 409 και 413 σε μία γραμμή.

Η γραμμή με την παρούσα της μορφή εκτελεί δρομολόγια την Κυριακή και τις καθημερινές μετά τις 20:00.

Β2  ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ - ΑΓ. ΚΟΣΜΑΣ

Αναστέλλεται η λειτουργία τμήματος της γραμμής από τον Σταθμό Συγγρού Φίξ έως την Ακαδημίας. Η νέα γραμμή θα εκτελεί δρομολόγια μέχρι τον σταθμό μετρό Συγγρού - Φιξ.

Οι μετακινήσεις από τη γραμμή Β2 στο κέντρο της Αθήνας, θα γίνονται μέσω άλλων γραμμών του δικτύου (040, Α2) και της γραμμής 2 του μετρό.

Γ10 ΑΝΑΚΑΣΑ - ΠΛ. ΒΑΘΗ

Αναστέλλεται η λειτουργία τμήματος από το σταθμό Κάτω Πατήσια έως την Πλατεία Βάθη.

Η κάλυψη των μετακινήσεων που εξυπηρετούνται από τη γραμμή Γ10 θα γίνεται μέσω άλλων γραμμών του δικτύου που διέρχονται από τις οδούς Αχαρνών και Λιοσίων και της γραμμής 1 (ηλεκτρικός).

711 ΖΩΦΡΙΑ - ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ

Αναστέλλεται η γραμμή από τα ΄Ανω Λιόσια μέχρι το μετρό Αττική. Η νέα γραμμή θα εκτελεί δρομολόγια μέχρι τον σταθμό προαστιακού 'Ανω Λιοσίων και η κάλυψη των μετακινήσεων προς το κέντρο της Αθήνας θα γίνεται μέσω μετεπιβίβασης στη λεωφορειακή γραμμή Β12.

165  ΤΕΡΨΙΘΕΑ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ - ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Η λειτουργία της γραμμής 165 στην οποία εκτελείται ένα δρομολόγιο σε ημερήσια βάση αναστέλλεται, καθώς λειτουργεί η γραμμή 164 που καλύπτει την ίδια διαδρομή.

155  ΣΤ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Η λειτουργία της γραμμής 155 αναστέλλεται,  και η  κάλυψη των μετακινήσεων που εξυπηρετούνται από τη γραμμή 155 θα παρέχεται από άλλες γραμμές.

Χ80 ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΑΚΡΟΠΟΛΗ - ΣΥΝΤΑΓΜΑ EXPRESS

Η γραμμή Χ80 αναστέλλεται εποχιακά, καθώς είναι μια γραμμή που λειτουργεί κατά τους θερινούς μήνες για τουριστικούς λόγους.

100 ΠΛ. ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ - ΚΟΛΩΝΑΚΙ - ΑΓΟΡΑ

Η λειτουργία της γραμμής 100 αναστέλλεται, καθώς παρουσιάζει χαμηλή επιβατική κίνηση.

Γ16 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ - ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

Η λειτουργία της γραμμής Γ16 αναστέλλεται, καθώς λειτουργεί παράλληλα η λεωφορειακή γραμμή 866 Ασπρόπυργος - Σταθμός Αγ. Μαρίνα μέχρι τον σταθμό Αγ. Μαρίνα.

Η συγκεκριμένη λεωφορειακή γραμμή ενισχύεται για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και τροποποιείται σε ένα τμήμα της στο Χαϊδάρι, ώστε να υπάρχει ανταπόκριση και με γραμμή Α15 Σταθμός Λαρίσης - Δάσος.

713  ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ (ΠΑΝΟΡΑΜΑ) - ΣΤ. ΠΡΟΑΣΤ. ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ

Η γραμμή 713 αναστέλλεται, και θα καλύπτεται από τη γραμμή κορμού Β12 Μάρνη - 'Ανω Λιόσια.

Η Β12 ενισχύεται με επιπλέον δρομολόγια για την καλύτερη κάλυψη των αναγκών του επιβατικού κοινού που κινείται στον άξονα της Λ. Φυλής.

404 ΣΤ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΣΤ. ΕΘΝ. ΑΜΥΝΑΣ

Η γραμμή 404 αναστέλλεται, καθώς σύμφωνα με τα υπάρχοντα διαθέσιμα στοιχεία, παρουσιάζει χαμηλή επιβατική κίνηση.

Tags:
λεωφορείο, διακοπή δρομολογίων, δρομολόγια, δρομολόγιο, ΟΑΣΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK