03:05 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Η Δημοτική Αστυνομία ή η Ελληνική Αστυνομία θα έρχεται και θα δίνει πρόστιμο στον συγκεκριμένο ιδιώτη, αλλά και στον καταστηματάρχη».

Σε λειτουργία αναμένεται να τεθεί τριψήφιο νούμερο που θα δέχεται τις καταγγελίες των πολιτών στο πλαίσιο εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο υπουργός τόνισε ότι «ετοιμάζεται call centre, ένα τριψήφιο νούμερο, που θα δέχεται τις καταγγελίες των πολιτών. Η Δημοτική Αστυνομία ή η Ελληνική Αστυνομία θα έρχεται και θα δίνει πρόστιμο στον συγκεκριμένο ιδιώτη, αλλά και στον καταστηματάρχη».

Το σχετικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει και τις διατάξεις για το κάπνισμα θα συζητηθεί στην Ολομέλεια στις 15 Οκτωβρίου.

Για πρώτη φορά προβλέπεται η εμπλοκή της αστυνομίας στην εφαρμογή του νόμου, όπως γίνεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με τον κ. Κικίλια που τόνισε χαρακτηριστικά ότι «χωρίς την Ελληνική Αστυνομία, δεν μπορεί να υπάρχει επιβολή του νόμου και των προστίμων».

Ειδικά για τις δημόσιες υπηρεσίες, υπεύθυνοι σύμφωνα με το νόμο είναι οι πολιτικοί προϊστάμενοι και ξεκαθάρισε ότι το κάπνισμα απαγορεύεται «και μέσα σε αυτοκίνητο που επιβαίνει ένα παιδάκι, αν καπνίζει ένας οδηγός ή συνοδηγός τα πρόστιμα θα είναι 1.500-3.000 ευρώ».

«Θα σεβαστούμε τα δικαιώματα των καπνιστών, αλλά προφανώς θα προασπίσουμε και τα δικαιώματα των μη καπνιστών και θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη ζωή των παθητικών καπνιστών και ειδικά των παιδιών», τόνισε.

Στο τέλος του μήνα αναμένονται ανακοινώσεις για το ζήτημα από τον πρωθυπουργό που θα λανσάρει και την επικοινωνιακή καμπάνια του αντικαπνιστικού.

Tags:
πρόστιμο, Ελληνική Αστυνομία, καταγγελία, τηλεφωνική γραμμή, Κάπνισμα, αντικαπνιστικός νόμος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK