01:37 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

O Έλληνας πιλότος, Μιχάλης Πουλικάκος, περιέγραψε πώς επέζησε από την τρομοκρατική επίθεση Ταλιμπάν σε ξενοδοχείο του τρόμου στο Αφγανιστάν.

Τις εφιαλτικές ώρες που έζησε από την επίθεση Ταλιμπάν περιέγραψε ο Έλληνας πιλότος, Μιχάλης Πουλικάκος.

Ήταν πριν σχεδόν δύο χρόνια. O Μιχάλης Πουλικάκος βρισκόταν σε ξενοδοχείο στο Αφγανιστάν στο οποίο Ταλιμπάν εξαπέλυσαν τρομοκρατική επίθεση από την οποία σκοτώθηκαν 85 άτομα!

Περιγράφοντας όσα έζησε στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» στον Alpha, ο Έλληνας πιλότος εξήγησε ότι δέχτηκε επαγγελματική πρόταση να δουλέψει στο  Αφγανιστάν καθώς αναζητούσε, όπως είπε, την περιπέτεια. Γνώριζε φυσικά ότι το Αφγανιστάν είναι εμπόλεμη ζώνη και κάθε μέρα χάνονται ζωές. «Πας και ελπίζεις για το καλύτερο», είπε χαρακτηριστικά. Μαζί του είχε κι έναν ακόμη Έλληνα συνάδελφό του.

Στη συνέχεια, αφηγήθηκε όσα συνέβησαν την ημέρα της επίθεσης.

«Μας έσωσε το γεγονός ότι πήγαμε πρώτοι για φαγητό. Θα ήμασταν τα πρώτα θύματα αν δεν είχαμε φύγει άμεσα», περιέγραψε. Ξαφνικά εμφανίστηκε μια παρέα Αφγανών. Στράφηκε στον συνάδελφό του και του είπε ότι δεν του αρέσει πώς τους κοιτούν. Του πρότεινε να φύγουν. «Αυτοί ήταν οι αρχηγοί!» ανέφερε.

Οι Ταλιμπάν εισέβαλαν στο ξενοδοχείο από την κουζίνα και μπήκαν πυροβολώντας στο εστιατόριο, όπως ανέφερε. Οι δύο Έλληνες είχαν προλάβει να φύγουν και σώθηκαν. Η τύχη παρέμεινε με το μέρος του κ. Πουλικάκου καθώς λειτούργησε η ηλεκτρονική κάρτα και μπόρεσε να μπει στο δωμάτιό του. Αμέσως μετά το ρεύμα κόπηκε. «Όποιος έμεινε έξω από το δωμάτιο φυσικά δεν είναι κοντά μας», εξήγησε και πρόσθεσε ότι το επόμενο διάστημα «άκουγες παντού εκρήξεις, φωνές, πυροβολισμούς».

Ο ίδιος περιέγραψε πώς οι τρομοκράτες πυροβολούσαν όποιον έβρισκαν στους διαδρόμους του ξενοδοχείου και στη συνέχεια όσους κρύβονταν μέσα σε δωμάτια. Ο Μιχάλης Πουλικάκος φάνηκε τυχερός καθώς δεν μπήκαν στο δωμάτιό του. Άκουγε βέβαια κόσμο να πεθαίνει από τους Ταλιμπάν.

Η επίθεση κράτησε 14 ώρες και ο ίδιος έκανε ό,τι μπορούσε για να ζήσει, ενώ φάνηκε πολλές φορές τυχερός.

«Με πυροβόλησε ελεύθερος σκοπευτής 20 εκατοστά πάνω από το κεφάλι μου», περιέγραψε.

Παρά τις ώρες τρόμου που έζησε, ο ίδιος επέλεξε να μείνει στο Αφγανιστάν.

Tags:
ξενοδοχείο, πιλότος, τρομοκρατική επίθεση, τρομοκρατικό χτύπημα, επίθεση, Αφγανιστάν, Ταλιμπάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK