14:29 03 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο «Ρουβίκωνας» πραγματοποίησε εισβολή στο υπουργείο Εργασίας, το μεσημέρι της Τρίτης. Τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας πέταξαν φέιγ βολάν και αποχώρησαν.

Μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» εισέβαλαν στο υπουργείο Εργασίας, το μεσημέρι της Τρίτης.

Περίπου 20 μέλη του «Ρουβίκωνα» μπήκαν στο κτίριο που βρίσκεται στην οδό Σταδίου, πέταξαν φέιγ βολάν και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Η αστυνομία φέρεται να προχώρησε σε έξι προσαγωγές, όπως μετέδωσε το kathimerini.gr.

Την ενέργεια στο υπουργείο Εργασίας επιβεβαίωσε και η ίδια η οργάνωση «Ρουβίκωνας» με ανάρτηση σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, κάνοντας λόγο για «παρέμβαση».

Την εισβολή στο υπουργείο Εργασίας επιβεβαίωσε και η ίδια η οργάνωση «Ρουβίκωνας» με ανάρτηση σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στο εκτενές κείμενο, ο Ρουβίκωνας εξαπολύει πυρά τόσο κατά ΣΥΡΙΖΑ όσο και κατά της σημερινής κυβέρνησης και του νέου αναπτυξιακού νομοσχεδίου. Οι συγγραφείς του κειμένου σημειώνουν ότι η κυβέρνηση φοβάται έναν νέο συνδικαλισμό βάσης, ενώ την ίδια στιγμή προωθείται η «ελαστική εργασία» και καταργούνται εργασιακά δικαιώματα.

«Το νέο νομοσχέδιο είναι τροχιοδεικτικό βλήμα για τα επόμενα νομοσχέδια που θα ακολουθήσουν», σημειώνει η οργάνωση προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού, «απολυτοποίηση του ελέγχου των όρων εργασίας», κατάργηση ωραρίων και παροχών.

Περισσότερα σε λίγο...

Tags:
αναρχικοί, αναρχική συλλογικότητα, εισβολή, επίθεση, Υπουργείο Εργασίας, Ρουβίκωνας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK