23:16 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Λιγότερο από μισή ώρα κράτησε η απολογία της Ελένης Ζαρούλια συζύγου και πρώην βουλευτή του γενικού γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλιολιάκου.

Σταθερή στη γραμμή περί πολιτικής δίωξης παρέμεινε η Ελένη Ζαρούλια κατά την απολογία της στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ενώ υπήρξε χαρακτηριστικός ήταν ο τόνος της κατά τις τοποθετήσεις της σε σχέση με τους μετανάστες.

Αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήματα που αφορούσαν στο σύζυγό της και γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλιολάκο, υποστηρίζοντας πως για αυτά θα απαντήσει ο ίδιος.

«Είμαι βουλευτής του Κοινοβουλίου με σταυρό από το 2012 μέχρι τελευταία. Πως είναι δυνατόν για τους 18 βουλευτές να ήξερε ο ελληνικός λαός ότι είμαστε διευθυντές εγκληματικής οργάνωσης και να μας ψήφισε; Η δίωξη είναι καθαρά πολιτική. Αυτό έχω να πω και τίποτα άλλο. Αν δεν είχα εκλεγεί, δεν θα ήμουν εδώ» υποστήριξε.

Απέδωσε στους μετανάστες την επανεμφάνιση ασθενειών στη χώρα και το «γέμισμα» των φυλακών Κορυδαλλού.

«Η θέση μου είναι αυτή με το ελληνικό λαό και το νόμο. Όποιος είναι παράνομος να φύγει, όποιος είναι νόμιμα να μείνει. Ή κάνω λάθος; Καταργήθηκε ο νόμος;» διερωτήθηκε σύμφωνα με το news24/7.

Στο ερώτημα της προέδρου αν αυτό δικαιολογεί το χαρακτηρισμό υπάνθρωπος απάντησε ότι «ο χαρακτηρισμός θα πήγαινε σε όποιον κάνει εγκλήματα ασχέτως χρώματος και φυλής. Όταν βιάζεις και σκοτώνεις για να πάρεις μια κάμερα είσαι υπάνθρωπος είτε είσαι Πορτογάλος, είτε Άγγλος ή Γερμανός».

Ενδεικτικός είναι ο διάλογος:

Πρόεδρος: Έχετε πει ότι φέρνουν αρρώστιες;

Κατηγορούμενη: Αλήθεια δεν είναι; Δεν ήρθαν αρρώστιες που έχουν εξαλειφθεί; Οι φυλακές δεν είναι γεμάτες αλλοδαπούς; Δεν έχουμε το μεγαλύτερο αριθμό αλλοδαπών στις φυλακές;

Η Ελένη Ζαρούλια απάντησε στις ερωτήσεις της έδρας, εκτός από αυτές που αφορούν το επίπεδο των γραμματικών της γνώσεων που αρνήθηκε να το αναφέρει. Όπως εξήγησε, ασχολήθηκε πολύ μεταγενέστερα με την πολιτική, αφού νωρίτερα μεγάλωνε την κόρη τους και για αυτό δεν είχε πολλές ομιλίες στο ενεργητικό της.

Για το αν είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, απάντησε πως «είμαι σύζυγος του γενικού γραμματέα, πιστεύω ότι είμαι μέλος. Τί να σας πω; Τον στηρίζω, είναι η οικογένεια μου».

Για τη δολοφονία Φύσσα

Σχετικά με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα υποστήριξε ότι το έμαθε τις μεσημεριανές ώρες της επόμενης ημέρας, ενώ στο πλευρό της εκείνο το πρωί ήταν συνεχώς ο Νίκος Μιχαλολιάκος, τον οποίο ενημέρωσε εκείνη σχετικά.

«Με πήραν τηλέφωνο από τα γραφεία και μου είπαν ότι μπήκαν στα γραφεία και έψαχναν, μου είπαν τι έγινε και ενημέρωσα το σύζυγό μου» είπε.

Εισαγγελέας: Είστε σίγουρη ότι το μάθατε την επομένη; Ήρθε ένας μάρτυρας εδώ και είπε πως αμέσως μετά το συμβάν ο σύζυγος είχε επικοινωνία για να μάθει τί έγινε.

Κατηγορούμενη: Δεν ξέρω τι λέει αυτός. Έχετε ανοίξει τα τηλέφωνά μας και τα ξέρετε καλύτερα από εμένα. Δημοσιογράφος είναι ο μάρτυρας και ξέρετε τώρα…

Πλήρης άγνοια για τα πρόσφατα γεγονότα

Σχετικά με τις άλλες υποθέσεις για τις οποίες κατηγορείται η Χρυσή Αυγή δήλωσε άγνοια.

«Τα έμαθα αναγκαστικά μετά. Δεν είχα μάθει νωρίτερα τίποτα» είπε. Τέλος, υποστήριξε πως όταν μίλησε για τα «παιδιά με τα μαύρα» το είπε «ορμώμενη από αυτά που έβλεπα εκείνη τη στιγμή στην ομιλία μου», δηλαδή νεαρούς με μαύρα ρούχα. «Πρέπει κάτι να πούμε στις ομιλίες μας και μας έρχεται ατάκα με τα ερεθίσματα που δεχόμαστε» κατέληξε.

«Σκευωρία κατά της Χρυσής Αυγής» κατέθεσε ο Γρέγος

Στην ίδια γραμμή, αυτή της πολιτικής δίωξης κινήθηκε και ο πρώην βουλευτής Αντώνης Γρέγος που εκτίμησε ότι επειδή εξελέγη πρώτος σε σταυρούς βουλευτής είναι κατηγορούμενος. «Κανένας βουλευτής το 2012 από άλλο κόμμα δεν θα βρισκόταν στη θέση μου» είπε στο δικαστήριο.

Χαρακτήρισε την υπόθεση «σκευωρία σε βάρος της Χρυσής Αυγής» για την οποία «έχουν ενδιαφερθεί και από την Ευρώπη να την αναδείξουν».

Όταν αναφέρθηκε από την έδρα ότι έγινε μια δολοφονία, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι για αυτό το «καταδικαστέο» γεγονός «δεν δόθηκε εντολή από κανένα και δε σημαίνει ότι αν ένας υποστηρικτής κόμματος ή ομάδας κάνει παράνομη πράξη κατηγορούνται όλοι για αυτό».

Tags:
Παύλος Φύσσας, δικαστήριο, κατάθεση, κατηγορούμενος, Δίκη της Χρυσής Αυγής
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK