ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Πλάνα από την κρυμμένη ποσότητα κοκαΐνης που εντοπίστηκε στο λιμάνι του Πειραιά έδωσε η Ελληνική Αστυνομία, παρουσιάζοντας στοιχεία για την υπόθεση.

Μοιρασμένα σε πλαστικές σακούλες και στοιβαγμένα στον μηχανισμό ψύξεως του εμπορευματοκιβωτίου με τις μπανάνες, μέσα σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες, ήταν τα 700 κιλά κοκαΐνης τα οποία εντοπίστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά.

Παρουσιάζοντας στοιχεία για την υπόθεση που αποκαλύφθηκε αυτήν την εβδομάδα, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής Πέτρος Τζεφέρης είπε ότι το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών χρησιμοποιούσε την ίδια μεταφορική εταιρεία και το ίδιο νόμιμο εμπόρευμα – μπανάνες - με χώρα αποστολέα το Εκουαδόρ (Ισημερινός).

Όπως πρόσθεσε, διαφοροποίηση υπήρχε μόνο ως προς το λιμάνι προορισμού των εμπορευμάτων το οποίο ήταν, είτε το λιμάνι του Πειραιά, είτε της Θεσσαλονίκης ή το Δυρράχιο στην Αλβανία.

Χώρα προορισμού ή ενδιάμεσος σταθμός η Ελλάδα

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από τα στοιχεία προκύπτουν ότι κυκλώματα ναρκωτικών επιλέγουν συχνά την Ελλάδα ως χώρα προορισμού ή ενδιάμεσο σταθμό, για να μεταφέρουν τεράστιες ποσότητες κοκαΐνης από το Εκουαδόρ.

Παράλληλα, εκτιμάται ότι στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται συνεργάτες των κυκλωμάτων αυτών, οι οποίοι διακινούν τα ναρκωτικά είτε στην εγχώρια αγορά είτε στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Κατά τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, για να εντοπιστούν μέλη του κυκλώματος και στην Αλβανία, αστυνομικοί έβαλαν μέσα σε ίδια κιβώτια ρύζι και άλλα υλικά, προτού τα αποστείλουν στη γειτονική χώρα. Εκεί, οι αλβανικές αρχές συνέλαβαν τα μέλη του καρτέλ, όταν πήγαν να παραλάβουν τα κοντέινερ.

Διαβάστε επίσης:

Έκρυψαν 24 κιλά κοκαΐνης σε εμπορευματοκιβώτιο με μπανάνες

Έκρυβαν 52 κιλά κοκαΐνης μέσα σε κοντέινερ με μπανάνες στη Θεσσαλονίκη

Tags:
Αλβανία, ΕΛΑΣ, Ισημερινός, Εκουαδόρ, καρτέλ, εμπορεύματα, μπανάνα, Πειραιάς, λιμάνι, κοκαΐνη, εμπόριο ναρκωτικών, Δίωξη Ναρκωτικών, ναρκωτικά, διακίνηση ναρκωτικών
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK