02:29 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Οι πληροφορίες μου αναφέρουν ότι θέλουν να παρουσιάσουν τον θάνατο του Κωνσταντίνου ως αυτοκτονία», δηλώνει ο δικηγόρος της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Να παρουσιάσουν τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα ως αυτοκτονία επιχειρούν, όπως καταγγέλλει ο δικηγόρος της οικογένειας, το καθεστώς και η Δικαιοσύνη της γειτονικής χώρας. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός από πυρά των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομία στο χωριό Βουλιαράτες στις 28 Οκτωβρίου του 2018.

Όπως λέει σήμερα, μιλώντας στο ethnos.gr και επικαλούμενος πληροφορίες, ο δικηγόρος της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, Ευθύμης Ναυρίδης, υπάρχουν υποψίες ότι οι Αρχές της Αλβανίας προσπαθούν να παρουσιάσουν το συμβάν ως αυτοκτονία.

«Οι πληροφορίες μου αναφέρουν ότι θέλουν να παρουσιάσουν τον θάνατο του Κωνσταντίνου ως αυτοκτονία. Δηλαδή να αυτοκτόνησε για να μη συλληφθεί από την αλβανική αστυνομία. Όμως, κρατούσε στο χέρι καλάσνικοφ και αναλογικά με τα σημεία που δέχθηκε τις σφαίρες είναι πολύ δύσκολο να έγινε αυτοκτονία», επισημαίνει ο δικηγόρος. 

Σημειωτέον, εν τω μεταξύ, ότι δεν έχει εκδοθεί ακόμα το πόρισμα για τον τρόπο που έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Κατσίφας.

Ο κ. Ναυρίδης εκφράζει την εκτίμηση, μάλιστα, ότι το πόρισμα δεν πρόκειται να εκδοθεί ούτε όταν θα έχουν συμπληρωθεί δύο χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

«Από την αρχή ξέραμε ότι το πόρισμα για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα θα έπρεπε να ολοκληρωθεί και να εκδοθεί μέσα σε διάστημα τριών μηνών από το συμβάν. Με βάση τον νόμο ο εισαγγελέας θα μπορούσε να το καθυστερήσει για ακόμα τρεις μήνες και να φτάσουμε στο εξάμηνο. Πλέον με διάφορα διατάγματα μπορούν να το καθυστερήσουν μέχρι τη διετία. Δυστυχώς, δεν το βλέπω να εκδίδεται νωρίτερα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, ο εισαγγελέας σοβαρών εγκλημάτων, Νιάζι Σεφέρι, ο οποίος είχε αναλάβει τον φάκελο της υπόθεσης, παραιτήθηκε επικαλούμενος λόγους υγείας και όπως παρατηρεί ο κ. Ναυρίδης, είναι ο δεύτερος Αλβανός εισαγγελέας που αναλαμβάνει την υπόθεση και παραιτείται.

«Δεν αποκλείεται ο εισαγγελέας να δέχθηκε πιέσεις για την υπόθεση και να υπέβαλε την παραίτησή του. Είναι ο δεύτερος εισαγγελέας που παραιτείται. Είχα μιλήσει με τον πρώτο, αλλά δεν μου είχε πει απολύτως τίποτα για την υπόθεση», υπογραμμίζει. 

Tags:
δικηγόρος, αυτοκτονία, δολοφονία, Αλβανία, Κωνσταντίνος Κατσίφας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK