03:17 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο ιερέας που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα έφυγε από το χωριό, ενώ προανάκριση διενεργείται μετά και τη μήνυση που κατέθεσαν οι γονείς του κοριτσιού.

Ιερέας κατηγορείται ότι ασελγούσε σε ανήλικη μέσα στην εκκλησία πριν τρία με τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με μήνυση που κατέθεσαν οι γονείς του κοριτσιού στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση, ενώ σύμφωνα με το corfutvnews.gr ο ιερέας έφυγε ξαφνικά από το χωριό. Μάλιστα όπως μεταδίδει το ίδιο μέσο προ ημερών υπήρξε συμπλοκή μεταξύ συγγενικού προσώπου του κοριτσιού και του ιερέα.

Στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό, ο Μητροπολίτης Κέρκυρας έθεσε σε διαθεσιμότητα τον ιερέα και τον έβαλε σε κατάσταση αργίας από κάθε ιεροπραξία.

Ορίστηκε, μάλιστα, εκκλησιαστικός ανακριτής, όπως προβλέπουν οι κανόνες της Εκκλησίας και ο καταστατικός χαρακτήρας για τυχόν ποινικά αδικήματα.

Ο Μητροπολίτης έστειλε παράλληλα ξεκάθαρο μήνυμα ότι ανεξάρτητα από την έκβαση της υπόθεσης «η εκμετάλλευση οποιουδήποτε ανθρώπου που ξεκινά από πάθη ή ψυχολογικά προβλήματα ή άλλους λόγους δεν δικαιολογείται και δεν συγκαλύπτεται».

Περαιτέρω ενέργειες θα αποφασίσει τη τοπική Εκκλησία μετά τα αποτελέσματα της έρευνας τη Δικαιοσύνης.

Tags:
ανήλικη, ασέλγεια, Κέρκυρα, ιερέας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK