17:33 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ανακουφισμένη εμφανίζεται η οικογένεια του δολοφονηθέντος ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, από την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ανακοίνωση στην οποία εκφράζει την ανακούφισή της για την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, που επέβαλε ισόβια κάθειρξη στους κατηγορούμενους για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου, εκφράζει η οικογένεια του ποινικολόγου.

Η οικογένεια Ζαφειρόπουλου, μιλά για μια παραδειγματική τιμωρία στην ανακοίνωσή της η οποία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, αποτελεί «αναμμένο κερί στη μνήμη του».

Παράλληλα, μιλώντας για την απώλεια του δικηγόρου κάνουν λόγο για ένα κενό που δεν θα κλείσει ποτέ και πως ο άνθρωπός τους ζει πια στην καρδιά και τη μνήμη τους.

«Η απόφαση μας γεμίζει ανακούφιση, αν και δεν φέρνει φυσικά πίσω τον άνθρωπό μας. Συγχρόνως στέλνει το ισχυρό μήνυμα ότι η Δικαιοσύνη αποδίδεται και  σε αυτή τη ζωή.  Ευχαριστήσουμε τους δικαστές και τους ενόρκους που στάθηκαν όρθιοι απέναντι σε χυδαίες απειλές και σε προσπάθειες τρομοκράτησης», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Παράλληλα, η οικογένεια ευχαριστεί τους δικηγόρους που υπερασπίστηκαν τη μνήμη του.

«Η ευγνωμοσύνη και οι ευχές της οικογένειάς μας θα συνοδεύουν πάντα την ευρωβουλευτή Ελίζα Βόζεμπεργκ, τον πρώην πρόεδρο του ΔΣΑ, Βασίλη Αλεξανδρή, τον υπουργό Μάκη Βορίδη και την στενή συνεργάτη του Μιχάλη, Αναστασία Αποστολοπούλου», προσθέτει η οικογένεια.

Ακόμα ευχαριστούν της Ελληνική Αστυνομία για τη βοήθεια, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, για τη διακριτικότητα τους και τους φίλους, τους συγγενείς και τους συμπολίτες  τους για τα λόγια παρηγοριάς και στήριξης.

«Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ζει στην καρδιά όσων είχαν το προνόμιο να τον γνωρίσουν. Η παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων του από τη ελληνική Δικαιοσύνη είναι ένα αναμμένο κερί στη μνήμη του», καταλήγει η ανακοίνωση.

Tags:
ένοχος, δικηγόρος, ισόβια, δολοφονία, Μιχάλης Ζαφειρόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK