ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Πέτρος Τατσόπουλος έγραψε το πρώτο του άρθρο μετά το χειρουργείο με τίτλο «Στα χέρια των άλλων», στο οποίο παρατηρεί ότι «ποτέ δεν είναι αργά, μέχρι την ώρα που είναι».

Ο Πέτρος Τατσόπουλος, λίγες ημέρες μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο και το αίσιο τέλος στη σοβαρή περιπέτεια της υγείας του, μιλάει για όσα έζησε, σε άρθρο του, στην εφημερίδα «Νέα Σαββατοκύριακο».

«Στα χέρια των άλλων», είναι ο τίτλος του άρθρου του Πέτρου Τατσόπουλου, στη στήλη «Βουστροφηδόν», που καταλήγει με τη φράση «ποτέ δεν είναι αργά, μέχρι την ώρα που είναι».

Ο Πέτρος Τατσόπουλος ξεκινάει το άρθρο του με αναφορές σε παραλλαγές της φράσης «στα χέρια των άλλων», όπως ήταν ο τίτλος της ταινίας «Με τα λεφτά των άλλων» του 1991 ή «Οι ζωές των άλλων» του 2006.

Υπενθυμίζοντας τον στίχο του Τσιτάνη «Τα ξένα χέρια είναι μαχαίρια», ο κ. Τατσόπουλος γράφει ότι «τα “ξένα χέρια” διαφέρουν από τα “χέρια των άλλων” μονάχα ως προς την ανελέητα κυριολεκτική τους σημασία. Είναι τα χέρια των γιατρών σου. Τα χέρια των νοσηλευτών σου. Τα χέρια στα οποία παραδίνεσαι».

Ανατρέχοντας στις δύσκολες ημέρες στο νοσοκομείο, ο γνωστός συγγραφέας αναφέρει ότι την πρώτη ημέρα που βγήκε από το χειρουργείο ήταν απολύτως βέβαιος ότι «ένας κοντός με αλογοουρά προσπαθούσε να με στραγγαλίσει πισώπλατα με μια κίτρινη σακούλα». Ανεξαρτήτως αυτού, πάντως, όσο ήταν ζωντανός «δεν θα επέτρεπα στον Δημήτρη Λυμπεριάδη, τον επικεφαλής καρδιοχειρουργό, να παρέμβει σε καμιά από τις εγκεφαλικές μου λειτουργίες» που ήταν απαραίτητες για να γράψει τα 20 βιβλία του.

«Ο Λυμπεριάδης ύστερα από πέντε ώρες στο χειρουργείο, με ανοιχτή ντουζιέρα τον ιδρώτα του, με κάθε λάθος χιλιοστού να γνωρίζει ότι μπορεί να καταδικάσει ισοβίως σε ηπατική ή νεφρική ή εγκεφαλική ανεπάρκεια, υποχρεώθηκε επιτέλους να αποκαλύψει πού έχει γραμμένα τα είκοσι βιβλία μου», προσθέτει, στο άρθρο που αναδημοσιεύει το star.gr.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος συνεχίζει γράφοντας ότι «δεν χρειάζεται να σου ανοίξουν την καρδιά και να σου την ξεσκονίσουν προκειμένου να πάρεις χαμπάρι ότι αυτός ο δρόμος δεν σε βγάζει πολύ μακριά».

Αναφερθείς στα όσα πέρασε, ο γνωστός συγγραφέας σημειώνει ότι του δόθηκε η ευκαιρία να καταλάβει ότι απέναντι δεν στέκονται επιχειρηματολογούν και χειρονομούν «μονάχα πολιτικά τέρατα».

«Σε αυτή τη μικρή χώρα, όπου καθημερινά οι συμπολίτες μας περνούν από εξετάσεις απανθρωπιάς, υπάρχουν ακόμη περιθώρια για να κάνεις πράγματα που μέχρι σήμερα θεωρούσες αυτονόητο ότι κάποτε θα τα κάνεις και ουδέποτε τα έκανες. Ποτέ δεν είναι αργά, μέχρι την ώρα που είναι», καταλήγει ο κ. Τατσόπουλος.

Η περιπέτεια υγείας του Πέτρου Τατσόπουλου

Ο Πέτρος Τατσόπουλος είχε λιποθυμήσει σε τηλεοπτική εκπομπή, την πρώτη μέρα του Οκτωβρίου, λέγοντας ότι ένιωσε έναν έντονο πόνο στο στήθος. Όπως αποκαλύφθηκε, ο πόνος οφείλονταν σε σοβαρή καρδιολογική πάθηση (οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα της αορτής).

Άμεσα ο κ. Τατσόπουλος εισήχθη εσπευσμένα στην καρδιοχειρουργική κλινική, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη σε επείγουσα επέμβαση.

Η ταχύτητα μεταφορά στο νοσοκομείο ίσως του έσωσε τη ζωή.

«Συνήθως αυτά τα περιστατικά πεθαίνουν. Δεν τα προλαβαίνουμε. Είχε ρήξη ανιούσης αορτή και επιπωματισμό. Δηλαδή είχε σπάσει η αορτή κι είχε γεμίσει αίμα και πίεζε την καρδιά», είχε περιγράψει ο γιατρός Δημήτρης Λυμπεριάδης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «προλάβαμε και τον άνοιξα σχεδόν ζωντανό. Ο αναισθησιολόγος τον κοίμιζε ανοίγοντας».

Τελικά, ο κ. Τατσόπουλος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, 8 ημέρες αργότερα, με το ιατρικό ανακοινωθέν να αναφέρει ότι ο συγγραφέας βρίσκεται σε καλή αιμοδυναμική κατάσταση και πως του δόθηκαν οδηγίες και αγωγή.

Tags:
καρδιά, επέμβαση, χειρουργείο, άρθρο, Πέτρος Τατσόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK