04:36 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Στο επίκεντρο του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης βρέθηκε η απευθείας ανάθεση σε συγκεκριμένη εταιρεία για την προμήθεια 132 εθιμοτυπικών δώρων.

Η απευθείας ανάθεση για δώρα εθιμοτυπίας του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Το 25ο θέμα της ημερήσιας διάταξης αφορούσε την προμήθεια, με απευθείας ανάθεσης, 132 εθιμοτυπικών δώρων: Πρόκειται, συγκεκριμένα, για 92 γραβάτες και 40 φουλάρια με το λογότυπο - μονόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης σε χρυσή απόχρωση, έναντι 1.964,16 ευρώ.

Η δημοτική σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην αντιδήμαρχος επί δημαρχίας Μπουτάρη, Έλλη Χρυσίδου, ζήτησε να ενημερωθεί αν η εταιρεία που θα εκτελέσει το έργο της προμήθειας είναι η ίδια εταιρεία μ' αυτή που είχε επιλέξει προσωπικά ο κ. Ζέρβας όταν έκανε γραβάτες και φουλάρια ως δώρο σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους κατά την έναρξη του νέου δημοτικού συμβουλίου.

Να σημειωθεί ότι εκείνα τα δώρα τα είχε πληρώσει προσωπικά ο κ. Ζέρβας τα οποία είχε παραγγείλει από την ίδια εταιρεία.

«Ανέκαθεν αυτά τα δώρα είναι προνόμια του τμήματος δημοσίων σχέσεων. Και γίνεται με απευθείας ανάθεση. Και πράγματι αυτές οι γραβάτες και τα φουλάρια άρεσαν και για αυτό επιλέξαμε την εταιρεία» είπε ο κ. Ζέρβας.

Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Δριμεία κριτική από Ορφανό και Νοτοπούλου – «Αφωνος» ο Ταχιάος

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου - που ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα και συνεχίζεται ακόμη - χαρακτηρίστηκε από δύο εικόνες.

Από την δριμεία κριτική του επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον», Γιώργο Ορφανό, ότι ο κ. Ζέρβας δεν έχει αναπτύξει μέχρι στιγμής κανένα όραμα για την πόλη.

Στο επίκεντρο της κριτικής τέθηκε, επίσης, τόσο το τι θα κάνει με την προεκλογική δέσμευση περί μείωσης των δημοτικών τελών κατά 50%, όσο και το πώς θα αντισταθμίσει το ποσό αυτό από το ταμείο και τα ανταποδοτικά έργα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Κατερίνα Νοτοπούλου ,που έκανε λόγο για «διοίκηση σε ρόλο μαστροχαλαστή» και ότι η διοίκηση του κ. Ζέρβα «δεν έχει όραμα».

Η δεύτερη πιο χαρακτηριστική εικόνα της συνεδρίασης ήταν η τοποθέτηση όχι από τον επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» Νίκο Ταχιάο (σ.σ είναι και πρόεδρος της Αττικό Μετρό) αλλά από τον δημοτικό του σύμβουλο, Βασίλη Γάκη, προκαλώντας χαμηλόφωνα σχόλια εντός της αίθουσας.

Εξάλλου, η εικόνα του κ. Ταχιάου να παίζει με το κινητό του και τον κ. Γάκη να τοποθετείται ως επικεφαλής παράταξης δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστη.

Από την πλευρά του, στην τοποθέτησή του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, άφησε νέες αιχμές κατά του προκατόχου του, Γιάννη Μπουτάρη, χωρίς να τον κατονομάσει, λέγοντας ότι παρέλαβε πολλά προβλήματα κι ότι «οι αγιογραφίες έχουν κουράσει».

Είπε ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν έχει ασφαλιστική ενημερότητα κι ότι προχωρούν σε ρύθμιση των οφειλών.

Να σημειωθεί ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης λόγω της υπεξαίρεσης επί δημαρχίας Παπαγεωργόπουλου αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια ζητήματα ενημερότητας, τα οποία και η διοίκηση Μπουτάρη, προσπερνούσε με ρυθμίσεις.

Ακόμα, ο κ. Ζέρβας είπε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα στα οχήματα της καθαριότητας, όπως σάρωθρα και απορριμματοφόρα κι ότι υπάρχουν πολλές οφειλές που πρέπει να πληρωθούν μέχρι το τέλος του 2019 ενώ οι ταμειακές δυνατότητες είναι περισσότερες, χωρίς όμως να αναφερθεί σε ποσά.

Τέλος δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα φέρει στο συμβούλιο το τεχνικό πρόγραμμα για τα έργα της Θεσσαλονίκης.

Σχετικά:

Βίντεο από τους ξέφρενους πανηγυρισμούς στο εκλογικό κέντρο του Ζέρβα
Μπουτάρης για Ζέρβα: Είχαμε διαφορές αλλά τελείωσαν, θα στηρίξουμε το έργο του
Tags:
δήμαρχος, δημαρχείο, δώρο, Γραβάτα, Θεσσαλονίκη, Κωνσταντίνος Ζέρβας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK