08:31 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι προσφορές και οι δωρεές απλών πολιτών έχουν φθάσει στο 1,1 εκατομμύριο ευρώ, με τις ελπίδες της οικογένειας του μικρού Παναγιώτη να αναπτερώνονται σημαντικά.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για τη συγκέντρωση των απαιτούμενων χρημάτων, προκειμένου ο μικρός Παναγιώτης Ραφαήλ να διακομιστεί στο εξωτερικό και να συμμετάσχει σ' ένα ειδικό πρόγραμμα νοσηλείας.

Μέχρι στιγμής, όπως μεταδίδει το «Star Κεντρικής Ελλάδος», έχει συγκεντρωθεί το ποσό του 1,1 εκατομμυρίου ευρώ. Μάλιστα, η αυξανόμενη ανταπόκριση των πολιτών έχει αναζωπυρώσει σημαντικά τις ελπίδες της οικογένειας.

Το επόμενο χρονικό διάστημα, διάφορες οργανώσεις και φορείς προγραμματίζουν μια σειρά εκδηλώσεων, κυρίως στην περιοχή της Εύβοιας, με στόχο την αύξηση του χρηματικού ποσού.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση προσέλαβε ευρύτερες διαστάσεις, μετά την άρνηση του υπουργείου Υγείας να συνδράμει τις προσπάθειες της οικογένειας.

Και αυτό, διότι το αρμόδιο υπουργείο έχει δηλώσει αδυναμία «κάλυψης» του απαιτούμενου ποσού, με τον Βασίλη Κικίλια να εξηγεί ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα θεραπείας δεν έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση - και ως εκ τούτου, δεν δύναται να εγκριθεί από το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο (ΑΥΣ).

Παρ' όλα αυτά, ο κ. Κικίλιας, κατά την πρόσφατη συνάντηση με τον πατέρα του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ, δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει να αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε να μειωθεί η τιμή του αμερικανικού θεραπευτικού κέντρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παναγιώτης Ραφαήλ πάσχει από μία σπάνια ασθένεια και η διακομιδή του στο ιατρικό κέντρο των ΗΠΑ θεωρείται ζωτικής σημασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δεν πρόλαβε να φτάσει στο νοσοκομείο: 45χρονη πέθανε στο ασθενοφόρο από ανεύρυσμα

Πέτρος Τατσόπουλος: Η συγκινητική ανάρτηση μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο

Σχετικά:

Δεν πρόλαβε να φτάσει στο νοσοκομείο: 45χρονη πέθανε στο ασθενοφόρο από ανεύρυσμα
Πέτρος Τατσόπουλος: Η συγκινητική ανάρτηση μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο
Tags:
Βασίλης Κικίλιας, Υπουργείο Υγείας, δημόσια υγεία, Υγεία, υγεία, προσφορές, δωρεά, Εύβοια, ΗΠΑ, νοσοκομεία, νοσοκομείο, νοσηλεία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK