18:21 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ προχωρά σήμερα σε κινητοποιήσεις με στάση εργασίας, συγκέντρωση στις 9:30 στην Πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπ. Εσωτερικών.

Στάση εργασίας, συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιεί σήμερα, Πέμπτη, η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η ομοσπονδία των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση έχει προκηρύξει πανελλαδική στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 11:00.

Θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Πλατεία Καραϊσκάκη, στις 9:30, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών, στη Σταδίου.

Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση προχωρούν σε κινητοποιήσεις αντιδρώντας, όπως αναφέρουν, στην απόφαση της κυβέρνηση να εκχωρήσει τις υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου, σε εργολάβους και ιδιωτικά συμφέροντα. Αυτό συμβαίνει, υποστηρίζουν, με διάταξη στο νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να δεχθούν το νομοσχέδιο το οποίο χαρακτηρίζουν «ταφόπλακα» στον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών ΟΤΑ, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Η ομοσπονδία σημειώνει ότι οι σημερινές κινητοποιήσεις είναι «η αρχή ενός αγώνα» ενάντια στην εκχώρηση στους ιδιώτες των υπηρεσιών και των αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ.

Tags:
αναπτυξιακός νόμος, διαδήλωση, διαμαρτυρία, συγκέντρωση διαμαρτυρίας, συγκέντρωση, πορεία, συλλαλητήριο, ΠΟΕ-ΟΤΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK