22:41 05 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

H πρώτη παρτίδα αντιγριπικών εμβολίων κοντεύει να εξαντληθεί στη Θεσσαλονίκη, όπως τονίζει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου της πόλης.

Εξαντλήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, μέσα σε μόλις λίγες μέρες, η πρώτη παρτίδα από τα αντιγριπικά εμβόλια, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσης Ευγενίδης.

«Αυτή τη στιγμή, σχεδόν μια εβδομάδα από την ημέρα που ξεκινήσαμε να εμβολιάζουμε, η πρώτη παρτίδα (αντιγριπικών) εμβολίων κοντεύει να εξαντληθεί στη Θεσσαλονίκη», είπε ο ίδιος, μιλώντας στο ΑΜΠΕ.

«Ο αντιγριπικός εμβολιασμός ήδη έχει ξεκινήσει πριν από τις 10 Οκτωβρίου, πάρα την καλοκαιρία και θα συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου. Αυτή είναι η εμβολιαστική περίοδος», σημείωσε ακόμη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρώτη δόση που παραλήφθηκε ήταν περίπου 50.000 εμβόλια από τον συνεταιρισμό και 50.000 από τις υπόλοιπες φαρμακαποθήκες.

Ακόμη, τόνισε ότι «δεν χρειάζεται ο κόσμος να ανησυχεί και να τρέχει από φαρμακείο σε φαρμακείο για να εμβολιαστεί, διότι στα τέλη Οκτωβρίου, δηλαδή τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να προμηθευτούμε τη δεύτερη παρτίδα».

«Αν κάποιος έχει ξεχαστεί ή δεν πρόλαβε να κάνει το εμβόλιο θα μπορεί να το κάνει και μετά τη συγκεκριμένη περίοδο για να προφυλαχθεί από τη γρίπη», επεσήμανε.

Επίσης, όπως δήλωσε, τα εμβόλια είναι τριών ειδών και όλα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ.

«Έχουν έρθει στη Θεσσαλονίκη περίπου 140.000 εμβόλια στον συνεταιρισμό και περίπου ο ίδιος αριθμός στις υπόλοιπες φαρμακαποθήκες. Ο αριθμός είναι μεγαλύτερος από πέρυσι, αλλά ο αριθμός των εμβολίων δεν είναι ποτέ ικανοποιητικός, διότι κάθε χρόνο πρέπει να εμβολιάζονται περισσότεροι πολίτες», παρατήρησε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αντιγριπικό εμβόλιο: Οδηγίες για τον τρόπο χορήγησής του - Ποιοι επιβάλλεται να το κάνουν

Tags:
Θεσσαλονίκη, γρίπη, εμβόλια, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK