ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Στο πλευρό του ήταν ο νυν πρόεδρος της ΠΕΔ ΚΜ, και δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου ο οποίος είναι υποψήφιος για την προεδρία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ ΚΜ) ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Στο πλευρό του ήταν ο νυν πρόεδρος της ΠΕΔ ΚΜ, και δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου ο οποίος είναι υποψήφιος για την προεδρία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Ο κ. Καϊτεζίδης αποτελεί ένα από τα πλέον γνώριμα πρόσωπα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Θεσσαλονίκη. Από το 1998 εκλέγεται συνεχώς δήμαρχος, μετρώντας έξι συνεχόμενες θητείες ενώ πρώτη φορά εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος το 1994.

«Η υποψηφιότητά μου θα αγκαλιάσει όλες τις φωνές» είπε ο κ. Καϊτεζίδης ξεκαθαρίζοντας έτσι ότι το ψηφοφέλτιό του θα είναι ανοιχτό σε όλους τους δημάρχους ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας. «Η προσπάθειά μας θα είναι ενωτική και αυτοδιοικητική» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καϊτεζίδης αναφέρθηκε στα μείζονα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι όπως είναι τα οικονομκά και τα θεσμικά αλλά και το προσφυγικό- μεταναστευτικό που καλούνται εκ νέου να αντιμετωπίσουν.

«Με λιγοστούς πόρους και περιορισμένο δυναμικό η Αυτοδιοίκηση στάθηκε όρθια στην οικονομική κρίση» επισήμανε ο κ. Καϊτεζίδης και δεσμεύτηκε ότι στόχος του είναι «κανένας δήμος να μην αισθάνεται μόνος του, όλοι μαζί θα αγωνιζόμαστε».

Ο κ. Καϊτεζίδης δήλωσε την στήριξή του στην υποψηφιότητα του κ. Κυρίζογλου στην ΚΕΔΕ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «όλοι οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας θα είναι μια γροθιά στο πλευρό του κ. Κυρίζογλου για την εκλογή του στην ΚΕΔΕ».

Μέχρι 31 Οκτωβρίου τα δημοτικά συμβούλια των 38 δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας θα εκλέξουν 200 αντιπροσώπους ( 162 δημοτικοί σύμβουλοι και 38 δήμαρχοι) που θα συμμετάσχουν στην διαδικασία εκλογής, Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γενικού Γραμματέα, η οποία και αναμένεται να πραγματοποιηθεί έως τις 10 Νοεμβρίου.

Tags:
Κεντρική Μακεδονία, τοπική αυτοδιοίκηση, Θεσσαλονίκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK