ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Υπόθεση Novartis (120)
0 0 0
Βρείτε μας

Μαραθώνια ήταν η κατάθεση του καθηγητή Νίκου Μανιαδάκη στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή για την υπόθεση Novartis και τους χειρισμούς που έχουν γίνει.

Για πιέσεις που δέχτηκε προκειμένου να καταμαρτυρήσει σε βάρος πολιτικών, χωρίς στοιχεία για την υπόθεση Novartis, έκανε λόγο ο καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης.

Καταθέτοντας στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή ανέφερε, σύμφωνα με την kathimerini.gr ότι «προσωπικά ούτε είδα, ούτε συμμετείχα, ούτε γνωρίζω παράνομες πράξεις πολιτικών προσώπων».

O Νίκος Μανιαδάκης που ήταν ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες με τον κωδικό Γιάννης Αθανασίου, από καιρό έχει αποφασίσει να αποκαλύψει την ταυτότητα του και να καταγγείλει πιέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ίδιο μέσο, υποστήριξε ότι δέχθηκε πιέσεις και απειλές από τους εισαγγελείς, όχι όμως και από πολιτικά πρόσωπα.

Όπως κατέθεσε ο κ. Μανιαδάκης, του ασκήθηκαν πιέσεις για να βάλει στο κάδρο της υπόθεσης τον Αντώνη Σαμαρά, τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Γιάννη Στουρνάρα, ενώ αναφερόμενος στη δίωξή του την χαρακτήρισε «καθαρά πολιτική».

«Έχει χαθεί κάθε μέτρο»

Σε δηλώσεις του ο κ. Μανιαδάκης σχολίασε ότι στην υπόθεση της Novartis «έχει χαθεί κάθε μέτρο λογική με αποτέλεσμα να τραυματιστούν άνθρωποι, θεσμοί, η ίδια η Δικαιοσύνη. Η μόνη θεραπεία είναι η αλήθεια και περιμένω ότι η αλήθεια θα λάμψει».

Ερωτηθείς αν υπάρχει σκάνδαλο Novartis, ο κ. Μανιαδάκης εκτίμησε ότι «υπάρχει σκάνδαλο στο φάρμακο, με παράτυπες πρακτικές» για τις οποίες υπήρξαν ενδείξεις που δεν διερευνήθηκαν από τη Δικαιοσύνη.

Ο νομικός παραστάτης του κ. Μανδιαδάκη, Θ. Μαντάς, σε δήλωση του χαρακτήρισε «εσφαλμένη και ακατανόητη την επιλογή να καταστεί από προστατευόμενος μάρτυρας κατηγορούμενος». Όπως είπε, με την κίνηση τους αυτή, οι εισαγγελείς αποστέρησαν την έρευνα από την πολύτιμη μαρτυρία του.

Θέμα:
Υπόθεση Novartis (120)
Tags:
Νίκος Μανιαδάκης, Δικαιοσύνη, Άρειος Πάγος, Novartis
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK