23:21 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Πολλές φορές έχει πέσει έξω στις εκτιμήσεις του το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ για την περίπτωση του Παναγιώτη Ραφαήλ, ζητώντας από τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να αναλάβει πρωτοβουλία.

Λύση, προκειμένου ο μικρός Παναγιώτης Ραφαήλ - πάσχει από μία σπάνια ασθένεια - να μεταφερθεί για θεραπεία στο εξωτερικό, ζητά από τον Εθνικό Οργανισμό Παρχοής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). 

Η ΠΟΕΔΗΝ, σε ανακοίνωσή της, παρατηρώντας ότι ο ΕΟΠΥΥ «διαχειρίζεται δικά μας χρήματα και όχι του κράτους», διατυπώνει το ερώτημα: «Πώς είναι δυνατόν ένας Οργανισμός που διαχειρίζεται χρήματα δικά μας και μόνο να στέκεται απέναντι στην κοινωνία που αίτημά της είναι να μεταβεί ο Παναγιώτης Ραφαήλ στο εξωτερικό για θεραπεία».

Όπως αναφέρει ακόμη σε σχέση με τον ΕΟΠΥΥ, «τα έσοδα προέρχονται από τις εισφορές των εργαζομένων και των συνταξιούχων και μόνο. Η κρατική χρηματοδότηση είναι μηδενική. Πληρώνουμε εισφορές για υγειονομική περίθαλψη 6% κάθε μήνα από μισθούς και συντάξεις (κύριες και επικουρικές)».

Η ΠΟΕΔΗΝ συνεχίζει, λέγοντας ότι η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έχει διορισθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και αναφέρει ότι δεν είναι κομματικό το ζήτημα για πολιτική εκμετάλλευση.

Όπως επισημαίνει, μάλιστα, πολλές φορές έχει πέσει έξω στις εκτιμήσεις του το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο.

«Έχει αρνηθεί χειρουργικές επεμβάσεις, θεραπείες στο εξωτερικό που τελικά έγιναν με ιδία έξοδα με άριστα αποτελέσματα για τους Ασθενείς (ξεπουλήθηκαν οι ασθενείς). Σε πολλές περιπτώσεις ο ΕΟΠΥΥ ενέκρινε θεραπείες, χειρουργικές επεμβάσεις στο εξωτερικό παρά την αρνητική εισήγηση του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου», υπογραμμίζει.

«Αυτό συμβαίνει με αίτηση του ενδιαφερομένου και κατόπιν επικοινωνίας του ΕΟΠΥΥ με το κέντρο του εξωτερικού που αναλαμβάνει την θεραπεία», εξηγεί και προσθέτει: «Ως εκ τούτου θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο με αναπομπή στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο ή δική του απόφαση. Αίτημα δικό μας και όλης της κοινωνίας είναι ο ΕΟΠΥΥ που διαχειρίζεται τα δικά μας χρήματα να επιλύσει το ζήτημα και ο Παναγιώτης Ραφάηλ με έξοδα του ΕΟΠΥΥ να εξαντλήσει τις τελευταίες πιθανότητες να ζήσει. Εξάλλου το Σύστημα Υγείας πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις πληρώνει περισσότερα χρήματα για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων των ασθενών για μεγάλο διάστημα από τα έξοδα της θεραπείας. Εάν ο ΕΟΠΥΥ δεν δώσει λύση θα συμβάλουμε και εμείς οικονομικά».

Σημειώνεται ότι η ιστορία του Παναγιώτη Ραφαήλ έχει συγκεντρώσει μεγάλο κύμα αλληλεγγύης.

Μιλώντας στο Sputnik, οι γονείς του, Γιώργος Γλωσσιώτης και Ρία Μπακάλη, εκφράζουν μεταξύ άλλων την ευγνωμοσύνη τους για την «αγκαλιά του κόσμου», τονίζοντας ότι θα κάνουν τα πάντα για να δουν τον γιο τους «όρθιο, υγιή κι αυτόνομο».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι γονείς του Παναγιώτη - Ραφαήλ στο Sputnik: «Θα κάνουμε τα πάντα για να τον δούμε όρθιο»

Tags:
Παναγιώτης-Ραφαήλ, ΕΟΠΥΥ, ΠΟΕΔΗΝ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK