ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Πλούσια ευρήματα έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες μετά από την υποβρύχια αρχαιολογική έρευνα στο εμβληματικό ναυάγιο των Αντικυθήρων.

Πλήθος ευρημάτων έχει φέρει στο φως η φετινή υποβρύχια αρχαιολογικής έρευνας στο ναυάγιο των Αντικυθήρων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού ανάμεσα στα αντικείμενα που βρέθηκαν εντοπίζονται χάλκινα καρφιά του πλοίου αλλά και ένας μπρούτζινος δακτύλιος άγνωστης προς το παρόν χρήσης.

© Φωτογραφία : Υπουργείο Πολιτισμού
Ένα από τα ευρήματα από το ναυάγιο των Αντικυθήρων

Σημειώνεται πως η έρευνα που ξεκίνησε ξανά τον φετινό Οκτώβριο με αποκλειστική ελληνική συμμετοχή υπό την διεύθυνση της Δρ. Αγγελικής Γ. Σίμωσι, Διευθύντριας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευβοίας.

«Η επιχείρηση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τον περιορισμένο χρόνο διάρκειας του σωστικού χαρακτήρα της έρευνας», γράφει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ.

Η έρευνα υποστηρίχθηκε από το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη και έγινε με τη συνδρομή του πλοίου «Typhoοn», που παραχωρήθηκε από το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Λασκαρίδη για το διάστημα των ερευνών επί του πεδίου.

© Φωτογραφία : Υπουργείο Πολιτισμού
Επεξεργασία των ευρημάτων του ναυαγίου των Αντικυθήρων
«Αρχικά έγινε εντοπισμός εκ νέου του χώρου του ναυαγίου και νέα οριοθέτηση μετά από την τελευταία έρευνα του Σεπτεμβρίου 2017. Ανελκύστηκαν πέντε σάκοι με άμμο, που είχαν αφεθεί στον βυθό από την προηγούμενη ανασκαφική περίοδο, τα προϊόντα των οποίων κοσκινίστηκαν με μεγάλη προσοχή από εξειδικευμένη συντηρήτρια της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και παρουσία δύο αρχαιολόγων», αναφέρει το υπουργείο.

Ανάμεσα στα ευρήματα βρίσκονται οστά, που πρέπει να αναλυθούν, πυρήνες κατά πάσα πιθανότητα ελιάς, χάλκινα καρφιά και μπρούτζινος δακτύλιος άγνωστης χρήσης.

© Φωτογραφία : Υπουργείο Πολιτισμού
Νέα ευρήματα στο ναυάγιο των Αντικυθήρων
Tags:
αρχαιολογικά αντικείμενα, αρχαιολογική ανακάλυψη, αρχαιολόγοι, Υπουργείο Πολιτισμού, ευρήματα, Αντικύθηρα, ναυάγιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK