09:19 14 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προχωρούν οι εργαζόμενοι στους δήμους μετά από σχετική απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ την ερχόμενη εβδομάδα.

Μπαράζ απεργιών προγραμματίζει για την ερχόμενη εβδομάδα ΠΟΕ-ΟΤΑ ως αντίδραση σε διάταξη του αναπτυξιακού νομοσχεδίου (άρθρο 179) που δίνει τη δυνατότητα σύναψης δημόσιων συμβάσεων με ιδιώτες των υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου των δήμων.

Μάλιστα για συγκεκριμένο ζήτημα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι συλλαλητήριο και πορεία στη Βουλή.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, για την ερχόμενη εβδομάδα αποφασίστηκε:

Τη Δευτέρα θα πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις οι εργαζόμενοι στους δήμους. Την ίδια ημέρα τα γκαράζ των δήμων θα είναι κλειστά.

Την Τρίτη και την Τετάρτη 48ωρη πανελλαδική απεργία για τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού. Παράλληλα με αποφάσεις των Δ.Σ. των συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας είναι πιθανό η απεργία να επεκταθεί για όλους τους εργαζόμενους στο δήμο.

Την Τετάρτη, στις 10.00 το πρωί, θα γίνει μηχανοκίνητη πορεία. Σημείο εκκίνησης τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Την Πέμπτη, ημέρα που ψηφίζεται το νομοσχέδιο στη Βουλή, θα πραγματοποιηθεί 24ωρη πανελλαδική απεργία όλων των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση και την ίδια ημέρα στις 11.00 το πρωί πανελλαδικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

Tags:
Νομοσχέδιο, στάση εργασίας, δήμος, απεργία, κινητοποιήσεις, ΠΟΕ-ΟΤΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK