03:19 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Συλλαλητήριο με αφορμή το προσφυγικό και το μεταναστευτικό διοργανώνεται αύριο Δευτέρα στο νησί της Σάμου, ένα από τα νησιά που έχουν πληγεί από το προσφυγικό.

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Δευτέρας στη Σάμο για το προσφυγικό ζήτημα καλεί ο δήμαρχος ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Τα τελευταία χρόνια το νησί και ειδικότερα η πόλη της Σάμου ζει μια πρωτόγνωρη και συνάμα τραγική κρίση, όπου έχει ανατραπεί πλήρως η κανονικότητα της ζωής μας. Τίθενται καθημερινά ζητήματα ασφαλείας για τους μόνιμους κατοίκους, τα παιδιά μας, τους επισκέπτες μας, πρόσφυγες και μετανάστες», αναφέρει στο κάλεσμά του.

Ο ίδιος επισημαίνει πως αυτό που προσπαθεί η δημοτική αρχή το τελευταίο διάστημα είναι η αποσυμφόρηση του νησιού, η ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών της Σάμου, η αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, το κλείσιμο του ΚΥΤ της πόλης της Σάμου και η απόδοσή του στον δήμο αλλά και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες απόδοσης ασύλου σε όσους το δικαιούνται.

«Σάμος είμαστε όλοι εμείς. Η Σάμος είναι οι άνθρωποί της. Ο τόπος που γίνεται η σημαία μας. Ο τόπος των αναμνήσεων και των ονείρων μας. Αυτόν τον τόπο θέλουμε να στηρίξουμε και να αναβιώσουμε. Υπόσχεση και δέσμευση, δεν θα τους αφήσουμε να μας ξεχάσουν», γράφει μεταξύ άλλων στο κάλεσμά του.

Τέλος, καλεί τους πολίτες της Σάμου στις 4 το απόγευμα στην πλατεία του δημαρχείου.

Tags:
Προσφυγικό, μεταναστευτικό, Σάμος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK