09:40 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Πονοκέφαλο» στο υπουργείο Πολιτισμού έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες η είδηση πως άνδρες της αστυνομίας έκαναν «έφόδο» σε κινηματογράφο όπου προβάλλεται η ταινία Τζόκερ και απομάκρυναν ανηλίκους.

Σε ανακοίνωση για το αν υπάλληλοί του έκαναν καταγγελίες για την προβολή της ταινίας Τζόκερ σε ανήλικό κοινό προχώρησε το υπουργείο Πολιτισμού το απόγευμα της Κυριακής.

Όλα ξεκίνησαν μετά από καταγγελία στα social media, την οποία επικαλείται το iefimerida, για «έφοδο» αστυνομικών σε κινηματογράφο στην Αθήνα προκειμένου να ελέγξουν εάν επετράπη η είσοδος σε ανηλίκους.

Μάλιστα, καθώς υπάλληλοι του υπουργείο Πολιτισμού φέρονται να είναι αυτοί που ζήτησαν την αστυνομική παρέμβαση, το ΥΠΠΟΑ προχώρησε σε διάψευση ότι έδωσε οποιαδήποτε εντολή.

«Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διαψεύδει κατηγορηματικά την είδηση ότι έδωσε οποιαδήποτε εντολή στις αστυνομικές αρχές να παρέμβουν σε κινηματογραφικές αίθουσες. Δεδομένου ότι στην είδηση φέρεται ότι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσαν για την παρουσία ανηλίκων στις αίθουσες προβολής, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έδωσε εντολή να εξακριβωθεί εάν πράγματι οι φερόμενες πληροφορίες αληθεύουν», αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Τέλος, σημειώνει πως αν εξακριβωθεί πως πράγματι αυτοί που έκαναν την καταγγελία είναι υπάλληλοί του, θα κινήσει τις σχετικές διαδικασίες του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα.

Tags:
έφοδος, αστυνομία, Υπουργείο Πολιτισμού, κινηματογράφος, Τζόκερ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK