ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε μπαράζ κινητοποιήσεων προχωρά η ΠΟΕ-ΟΤΑ αυτή την εβδομάδα, με απεργίες των εργαζόμενων σε δήμους και ενώ είναι ήδη ορατά τα προβλήματα στην αποκομιδών των σκουπιδιών.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις αυτή την εβδομάδα ενάντια στις ρυθμίσεις του νέου αναπτυξιακού νομοσχεδίου κι ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει να παρουσιάζονται προβλήματα στην αποκομιδή των σκουπιδιών.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους διαμαρτύρονται για το άρθρο 179 του νομοσχεδίου που δίνει τη δυνατότητα σύναψης δημόσιων συμβάσεων με ιδιώτες εργολάβους για τις υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου των δήμων.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, σήμερα, Δευτέρα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει καλέσει σε γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων στους δήμους. Κλειστά θα μείνουν τα γκαράζ των δήμων.

Την Τρίτη και την Τετάρτη, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει καλέσει σε 48ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου. Με αποφάσεις των ΔΣ των συλλόγων της ομοσπονδίας, η απεργία μπορεί να  επεκταθεί στο σύνολο των εργαζομένων του δήμου.

Την Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί στις 10.00 μηχανοκίνητη πορεία από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Την Πέμπτη, τέλος, όποτε και ψηφίζεται το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε 24ωρη πανελλαδική απεργία όλων των εργαζομένων σε δήμους και περιφέρειες. Παράλληλα, προγραμματίζεται συλλαλητήριο, στις 11:00 στο κέντρο της Αθήνας.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση έχουν ξεκινήσει εδώ και ημέρες. Τα προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται εμφανή, με σκουπίδια να συσσωρεύονται γύρω από τους κάδους.

Ο δήμος Αθηναίων είχε καλέσει τους πολίτες να μην βγάλουν έξω τα σκουπίδια τους το Σαββατοκύριακο.

Tags:
τοπική αυτοδιοίκηση, εργαζόμενοι, δήμος, σκουπίδια, συλλαλητήριο, απεργία, 24ωρη απεργία, κινητοποιήσεις, ΠΟΕ-ΟΤΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK