12:26 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις 2019 ξεκινούν την 1η Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν 15 ημέρες, ενώ θα ακολουθήσουν οι «Black Friday» και «Cyber Monday».

Με εκπτώσεις έρχεται ο Νοέμβριος, καθώς οι φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις 2019 ξεκινούν την 1η Νοεμβρίου, ενώ λίγο αργότερα θα ακολουθήσουν οι εκπτωτικές ημέρες «Black Friday» και «Cyber Monday».

Οι φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις 2019

Οι φθινοπωρινές εκπτώσεις 2019 αναμένεται να ξεκινήσουν την Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου και να διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο των φθινοπωρινών εκπτώσεων, τα καταστήματα είναι υποχρεωμένα να αναγράφουν την παλαιά και τη νέα μειωμένη τιμή των προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρουν με έκπτωση. Παράλληλα, επιτρέπεται η αναγραφή του ποσοστού έκπτωσης.

Σε περίπτωση που προσφέρεται μειωμένη τιμή σε πάνω από το 60% των ειδών προς πώληση, τότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης. Εάν υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορία, το κατάστημα θα πρέπει να γράφει το εύρος του ποσοστού έκπτωσης, ήτοι «από… μέχρι %».

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, το κατάστημα θα πρέπει να αναγράφει ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη και να αναφέρεται το ποσοστό έκπτωσης.

Ποια Κυριακή θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα

Στο πλαίσιο των φθινοπωρινών εκπτώσεων 2019, τα καταστήματα αναμένεται να είναι ανοιχτά, την Κυριακή, 3 Νοεμβρίου, με βάση τον νόμο 4446/2016.

Το προτεινόμενο ωράριο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές είναι 11:00 – 18:00. Ωστόσο, τα περισσότερα πολυκαταστήματα λειτουργούν μέχρι τις 20:00 ή 21:00.

Black Friday 2019

Η «Black Friday» ή επί στα ελληνικά «Μαύρη Παρασκευή» ξεκίνησε στις ΗΠΑ και λόγω της επιτυχίας υιοθετήθηκε κι από άλλες χώρες. Στην Ελλάδα έφτασε πριν λίγα χρόνια και από τότε έχει εφαρμόζεται κάθε χρόνο, με τα καταστήματα τεχνολογίας να σέρνουν τον «χορό» των πολύ μεγάλων εκπτώσεων μόνο για τη συγκεκριμένη ημέρα.

Η Black Friday 2019 πέφτει στις 29 Νοεμβρίου. Παρότι μέχρι στιγμής, τα περισσότερα καταστήματα δεν το έχουν ανακοινώσει επίσημα, μεγάλες αλυσίδες επιβεβαίωσαν ότι η «Μαύρη Παρασκευή» θα είναι όντως στις 29 Νοεμβρίου. 

Σε κάθε περίπτωση, η στρατηγική τοποθέτηση της «Black Friday» λίγο πριν τα Χριστούγεννα σε συνδυασμό με τις μεγάλες εκπτώσεις, εξασφαλίζει το ενδιαφέρον των καταναλωτών.

Cyber Monday 2019

Η «Cyber Monday» παραδοσιακά ακολουθεί την «Black Friday» καθώς διεξάγεται τη Δευτέρα μετά τη «Μαύρη Παρασκευή», δηλαδή τρεις ημέρες μετά. Έτσι, φέτος η «Cyber Monday» είναι προγραμματισμένη για τις 2 Δεκεμβρίου

Αφορά σε εκπτώσεις που προσφέρονται για αγορές μέσω διαδικτύου που όπως είναι φυσικό κυριαρχούν τα προϊόντα τεχνολογίας.

Tags:
ωράριο καταστημάτων, ωράριο, κατάστημα, πολυκατάστημα, εμπορικά καταστήματα, Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, Black Friday, εκπτώσεις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK