00:22 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Να μην μπουν στις αίθουσες για μάθημα αποφάσισαν οι μαθητές έντεκα γυμνασίων και λυκείων στον Βόλο προβάλλοντας σειρά αιτημάτων.

Σε κατάληψη προχώρησαν σήμερα οι μαθητές σε έντεκα σχολεία του νομού Μαγνησίας και συγκεκριμένα στον Βόλο και τη Νέα Ιωνία.

Οι μαθητές αποφάσισαν να βάλουν λουκέτα στα σχολεία τους διαμαρτυρόμενοι για σειρά θεμάτων που αφορούν στην εκπαίδευση αλλά και στο έντονο πρόβλημα της ρύπανσης  του αέρα που αντιμετωπίζει η πόλη.

Συγκεκριμένα τα σχολεία που έχουν κλείσει είναι το 2o Γυμνάσιο Βόλου, το 3ο Γυμνάσιο Βόλου, το 2ο ΓΕΛ Βόλου, το 3ο ΓΕΛ Βόλου, το 5ο ΓΕΛ Βόλου, το 6ο ΓΕΛ Βόλου, το 7ο ΓΕΛ Βόλου, το 8ο ΓΕΛ Βόλου, το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου, το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας και το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σωκράτης Σαβελίδης, σύμφωνα με το magnesianews.gr, δήλωσε πως τα παιδιά ανάμεσα στα άλλα αιτήματα που θέτουν είναι και αυτό της αέριας ρύπανσης.

«Οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων με βάση τις παιδαγωγικές και δημοκρατικές αρχές συζητούν με τους μαθητές τους τρόπους για να επέλθει η ομαλή λειτουργία στα σχολεία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παραμένει άγνωστο το πόσο θα διαρκέσει η κατάληψη.

Tags:
Γυμνάσιο, Λύκειο, μαθητές, σχολείο, Βόλος, καταλήψεις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK