14:34 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Δίκαιη χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Χαράλαμπος Σαχίνης την τιμή του νερού, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση να αλλάξει.

Διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει πρόθεση να αλλάξει η τιμή του νερού έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Χαράλαμπος Σαχίνης.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο κ. Σαχίνης χαρακτήρισε εύλογη και δίκαιη την τιμή του νερού, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παράλληλα, επέμεινε ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό, υπενθυμίζοντας σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), βάσει της οποίας το Δημόσιο πρέπει να διαθέτει άνω του 50% των μετοχών της ΕΥΔΑΠ.

«Δεν υπάρχει ζήτημα λειψυδρίας στην Αττική»

Ο CEO της ΕΥΔΑΠ διαβεβαίωσε εξάλλου ότι δεν υπάρχει ζήτημα λειψυδρίας στην Αττική, αν και πρόσθεσε ότι χρειάζεται προσοχή, λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Σε ό,τι αφορά τα χρέη προς την επιχείρηση, είπε ότι δεν έχουν ανοδική πορεία, ενώ σημείωσε ότι γίνονται προσπάθειες είσπραξης αυτών των χρεών, αλλά και παράλληλης στήριξης των οικονομικά ασθενέστερων μέσω του Κοινωνικού Τιμολογίου.

Περιγράφοντας τις προτεραιότητες της εταιρείας, στάθηκε στο καθαρό νερό, την ολοκλήρωση της σύμβασης με το δημόσιο – για την οποία είπε ότι αναμένεται εξάμηνη παράταση -, καθώς επίσης και την εκτέλεση έργων και την προώθηση της καινοτομίας.

Οι δηλώσεις Παπαδημητρίου για το νερό

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα, ο βουλευτής της ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου εξέφρασε την εκτίμηση ότι «το νερό είναι δυστυχώς απαράδεκτα φθηνό, η σπατάλη του εξωφρενική, η δε επεξεργασία του είναι σχεδόν σπάνια ακόμα και σε μικρές πόλεις».

Οι δηλώσεις του κ. Παπαδημητρίου προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, με τον κ. Παπαδημητρίου να διευκρινίζει σε νέα τοποθέτησή του ότι δεν υπάρχει θέμα αύξησης της τιμής του νερού.

Σε τρίτη δήλωσή του, επεσήμανε ότι το πρώτο σχόλιό του δεν ήταν έμμεση προαναγγελία αύξησης της τιμής του νερού και είπε πως «η τιμή της ΕΥΔΑΠ είναι καλή», ενώ στάθηκε στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις σε ό,τι αφορά τη σπατάλη υδάτινων πόρων και συμπλήρωσε ότι «θα φανεί γιατί είχα δίκιο όταν το είπα».

Σχετικά:

Μπάμπης Παπαδημητρίου: Το νερό είναι απαράδεκτα φθηνό
Διευκρινίσεις Παπαδημητρίου για τη δήλωσή του για το νερό: Δεν υπάρχει θέμα αύξησης της τιμής
Παπαδημητρίου για νερό: Θα φανεί ότι είχα δίκιο - Πολάκης: Είσαι λαγός σε διατεταγμένη υπηρεσία
Tags:
Μπάμπης Παπαδημητρίου, τιμή, ΕΥΔΑΠ, νερό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK