02:55 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Με την απολογία του πρώην βουλευτή Χρήστου Παππά συνεχίστηκε σήμερα Τρίτη η δική της Χρυσής Αυγής, ο οποίος έκανε λόγο «πολιτική δίωξη» εις βάρος του.

Για τις φωτογραφίες που χαιρετά ναζιστικά με το παιδί του, για τα κείμενα που βρέθηκαν στο αρχείο του και τον ρόλο του εντός της Χρυσής Αυγής, μίλησε στην απολογία του ο πρώην βουλευτής Χρήστος Παππάς.

Ο Χρήστος Παππάς, σύμφωνα με το news247.gr αρνήθηκε τον τίτλο του «υπαρχηγού» και του καθοδηγητή λέγοντας πως είναι κατασκεύασμα των ΜΜΕ.

Ο ίδιος ανέφερε πως έστειλε μια εγκύκλιο, κατόπιν παρότρυνσης του Νίκου Μιχαλολιάκου, στην οποία, όπως είπε, ανέφερε τη γραμμή της Χρυσής Αυγής για να προλάβει «τυχόν καταστάσεις φίλων και οπαδών της Χρυσής Αυγή που μπορεί να μας δημιουργούσαν προβλήματα».

Μιλώντας για τις φωτογραφίες που τον δείχνουν να χαιρετά ναζιστικά αλλά και κείμενά του που βρέθηκαν στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή, τα οποία χαρακτήρισε «κείμενα της νιότης».

Για τον χαιρετισμό στον τάφο του Μουσολίνι, ο Χρήστος Παππάς δήλωσε πως με αυτόν τον τρόπο απέδιδε χαιρετισμό στον Ιωάννη Μεταξα, προσθέτοντας πως ήταν περήφανος που είναι απόγονος πολεμιστή του Ελληνοαλβανικού μετώπου.

«Είναι προσωπικό μου δεδομένο. Πλάκα κάναμε....»., ανέφερε στο σχόλιο του εισαγγελέα πως στη φωτογραφία που χαιρετά ναζιστικά ήταν με το παιδί του.

Αναφερθείς στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δήλωσε πως είναι κατά της βίας.

«Και ως άνθρωπος και ως πιστός πιστεύω ότι η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής ειναι κορυφαίο ποινικό αδίκημα αλλά και κορυφαίο αμάρτημα», και πρόσθεσε δεν γνώριζε τα εμπλεκόμενα άτομα.

Ο πρώην βουλευτής σημείωσε πως δεν αντιλήφθηκε κανέναν να χαιρετά ναζιστικά σε συγκεντρώσεις ούτε εντόπισε την ύπαρξη τέτοιων συμβόλων.

Κληθείς να απολογηθεί για το κείμενο με τίτλο «Όρκος της Χρυσής Αυγής» με ημερομηνία 30-6-1983 που είχε στην κατοχή του είπε:

«Είναι ένα προσωπικό μου κείμενο που το ξαναείδα μετά την ενδελεχή έρευνα που έκανε η αστυνομία. Δεν θυμαμαι να ειναι δικό μου ή το έχω αντιγράψει. Αφορά ιδεολογικές αναζητήσεις ενός 20χρονου. Δεν με εκφράζει. Ο άνθρωπος εξελίσσεται».

Τέλος, έκανε λόγο για «πολιτική δίωξη» εις βάρος του και υποστήριξε πως ποτέ δεν δέχτηκε εντολή ή παρότρυνση να προβεί σε κάποια έκνομη ενέργεια είτε παρότρυνε κάποιον άλλο για κάτι τέτοιο.

Νωρίτερα, απολογήθηκε ο πρώην βουλευτής Ευστάθιος Μπούκουρας που στη συνέχεια ανεξαρτητοποιήθηκε ο οποίος, υποστήριξε ότι στη Χρυσή Αυγή έζησε τη δεύτερη εφηβεία του.

Tags:
δικαστήριο, φωτογραφία, ναζισμός, Χρυσή Αυγή, Χρήστος Παππάς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK