19:53 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Είναι αδιανόητο συνειδητός Ορθόδοξος Χριστιανός να αρνείται τον ενταφιασμό και να επιλέγει την αποτέφρωση, ανέφεραν σε ψήφισμά τους κληρικοί της Ιεράς Μητρόπολης Θηβών και Λειβαδιάς.

Η καύση και αποτέφρωση υποδηλώνει έλλειψη πίστης και ελπίδας, καθώς σημαίνει τον πλήρη αφανισμό και εκμηδενισμό του ανθρώπου, επισημαίνουν σε ψήφισμά τους ιερείς της Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας.

Στο ψήφισμά τους, οι κληρικοί χαρακτηρίζουν αδιανόητο συνειδητός Ορθόδοξος Χριστιανός να αρνείται τον ενταφιασμό και να επιλέγει την αποτέφρωση.

Όπως συμπληρώνουν, «ένας τέτοιος άνθρωπος με την επιλογή του αυτή δηλώνει έμπρακτα ότι αυτονομήθηκε και αποξενώθηκε από την πίστη και πράξη της Εκκλησίας», ενώ προσθέτουν ότι ο ενταφιασμός αποτελεί τον μόνο χριστιανικά αποδεκτό τρόπο «διαχείρισης» των νεκρών σωμάτων.

Σύμφωνα με τους κληρικούς, η άρνηση στην αποτέφρωση δεν οφείλεται σε σκοταδισμό, ενώ δεν τίθεται ζήτημα για τους αλλόθρησκους και τους άθεους.

Ωστόσο, όπως προσθέτουν, η Εκκλησία δεν μπορεί να παραβεί τις αρχές της, συνεπώς «κάθε πρόταση για δήθεν “ιερολογία” της διαδικασίας αποτέφρωσης πέφτει εξ ορισμού στο κενό».

Καταλήγοντας, οι κληρικοί της Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας δηλώνουν αντίθετοι στην πρακτική της καύσης των νεκρών, χαρακτηρίζοντάς την αντιχριστιανική, ενώ διαμηνύουν ότι δεν θα δεχθούν να τελέσουν νεκρώσιμη ακολουθία (κηδεία) για άτομο που ζήτησε το ίδιο ή το οικογενειακό του περιβάλλον την καύση και όχι την ταφή του σώματός του.

Διαβάστε επίσης:

Ανοίγει ο δρόμος για κατασκευή Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στον Ελαιώνα

Η ανάρτηση Τσίπρα για το Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών στον Ελαιώνα

Σχετικά:

Ανοίγει ο δρόμος για κατασκευή Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στον Ελαιώνα
Tags:
ορθόδοξη εκκλησία, κληρικοί, παπάς, Εκκλησία, ιερέας, ιερείς, αποτέφρωση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK