00:33 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Οι κάτοικοι εμπόδισαν την εγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών, ενώ τα ξενοδοχεία από τη μεριά τους, υπό αυτές τις πιέσεις, αρνήθηκαν να δεχτούν τους περίπου 200 αιτούντες άσυλο, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η μεταφορά τους στη Χαλκίδα.

Νύχτα έντασης επικράτησε στα Βρασνά στη Θεσσαλονίκη, όπου οι κάτοικοι προσπάθησαν να εμποδίσουν την εγκατάσταση προσφύγων σε ξενοδοχεία της περιοχής τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του thestival.gr, από το απόγευμα της Τρίτης, περίπου 150 κάτοικοι των Βρασνών απέκλεισαν σημεία του χωριού, προκειμένου να μην αφήσουν τα λεωφορεία που θα μετέφεραν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες να έλθουν στην περιοχή.

Στις 12 τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οκτώ τουριστικά λεωφορεία με περισσότερους από 200 μετανάστες και πρόσφυγες, προερχόμενους από τη Σάμο, έφτασαν έξω από τα Βρασνά.

Η αστυνομία που συγκεντρώθηκε στην περιοχή προσπάθησε να παρακάμψει τα μπλόκα των κατοίκων, αλλά κάθε φορά που επιχειρούσε να προσεγγίσει τα ξενοδοχεία, βρισκόταν αντιμέτωπη με ομάδες κατοίκων.

Τελικά, οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να περάσουν στα Βρασνά μέσα από χωματόδρομους.

Στις 3:30 τα ξημερώματα τα λεωφορεία έφτασαν σε δύο από τα ξενοδοχεία. Οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων, όμως, υπό τις πιέσεις των κατοίκων, αρνήθηκαν να δεχτούν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Έτσι, αποφασίστηκε η μεταφορά των 200 αιτούντων άσυλο στη Χαλκίδα

 

Tags:
αστυνομία, ένταση, Θεσσαλονίκη, μετανάστες, πρόσφυγες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK